Bohdan Babinec: Zákon o manželství partnerů stejného pohlaví

02.05.2021 9:09 | Komentář

Vzhledem k tomu, že v Poslanecké sněmovně parlamentu ĆR proběhlo první čtení návrhu zákona o manželství partnerů stejného pohlaví, dovolujeme si předložit náš návrh k věřejné i vnitrostranické diskusi.

Bohdan Babinec: Zákon o manželství partnerů stejného pohlaví
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Celá tisíciletí existuje zákonné manželství jen mezi mužem a ženou. To znamená, že rodinu tvoří muž, žena a dítě. Proto nemůžete schválit uzavírání zákonem stvrzené manželství mezi partnery stejného pohlaví.

Z tohoto důvodu navrhujeme uzákoněné partnerství mezi osobami stejného pohlaví s tím, že mají zákonný nárok na dědictví ze společně nabytého majetku, nárok na vdovský důchod, adopce biologického dítě jednoho z partnerů. S adopcí musí ale souhlasit i druhý žijící biologický rodič dítěte. Pokud není alespoň jeden z partnerů biologický rodič, nesmí být dítě adoptováno.

Takto přijatý zákon nebude diskriminační. To znamená, že zákonné manželství může být pouze mezi heterosexuály, a uzákoněné patrnerství jen mezi osobami stejného pohlaví, a to se zákonnými právy, které jsme uvedli.

Očekáváme, že naši poslanci i senátoři tento náš návrh budou akceptovat.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný redaktor a publicista

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…