Bohdan Babinec: Zamyslel se Putin, ruská vláda a ruský národ, co dělají

04.04.2022 10:02 | Komentář

Představme si obrázek, v němž Putin a jeho rodinka dvacátého třetího února sedí doma, popíjí kávu, konzumují sladkosti, cítí příjemné pohodlí a klid.

Bohdan Babinec: Zamyslel se Putin, ruská vláda a ruský národ, co dělají
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Následující den však musí brzy ráno vstávat za zvuků sirén a výbuchů, vzít nejnutnější věci do igelitových tašek a utíkat neznámo kam, jen proto, aby si zachránili holé životy. Potom by si Putin asi dobře rozmyslel vydávat příkaz k agresivnímu přepadení jiného svrchovaného státu. Velmi bych si přál, aby někdo Putina, jeho generalitu i poslance Dumy donutil, aby se prošli zničenými městy Ukrajiny, prošli se mezi těly mrtvých civilistů, včetně dětí a mrtvých ukrajinských i ruských vojáků. Viděli by, co to s jejich oběťmi provedlo. Možná by měli stejné pocity jako Němci, když je Eisenhower donutil navštívit koncentrační tábory. Mnozí z Němců totiž zvraceli, brečeli a velmi se styděli za zvěrstva, která pod taktovkou Hitlera dokázal jejich národ spáchat. Prezident Biden by se neměl bát třetí světové války, pokud by NATO zajistilo bezletové nebe nad Ukrajinou. Vždyť každý agresor se má zlikvidovat v samém zárodku. Pokud se nezastavil v roce 2014, tak by jej demokratické státy měly zastavit dnes. Držme Ukrajině palce a udělejme vše proto, abychom dokázali že nikdo nesmí ničit osudy milionů lidí. Nechápu, proč to nepochopí i ruský národ a jak ruští generálové mohou své vojáky posílat do bratrovražedného boje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.