Bohumír Dufek: Asociace samostatných odborů bude vždy podporovat snižování daňové zátěže

05.01.2022 20:44 | Komentář

Vyjádření předsedy Asociace samostatných odborů ke kritice zrušení superhrubé mzdy od předsedy ČMKOS J. Středuly v České televizi.

Bohumír Dufek: Asociace samostatných odborů bude vždy podporovat snižování daňové zátěže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ASO Bohumír Dufek

Asociace samostatných odborů reaguje na vystoupení předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly v pořadu Události, komentáře České televize, odvysílaném 4. ledna 2022 na kanále ČT24, v němž Josef Středula kritizuje zrušení superhrubé mzdy a označil to za velkou chybu. 

Asociace samostatných odborů musí vyjádřit nesouhlas s prohlášením Českomoravské konfederace odborových svazů, že zrušení superhrubé mzdy bylo velkou chybou.

Asociace samostatných odborů po celou dobu od zavedení superhrubé mzdy toto daňové opatření kritizovala jako nesystémové a volala po jeho zrušení. Když byla superhrubá mzda minulou vládou konečně zrušena a tento krok také odsouhlasen Poslaneckou sněmovnou, přivítala toto opatření jako prospěšné pro všechny zaměstnance.

Asociace samostatných odborů proto s kritikou zrušení superhrubé mzdy rozhodně nesouhlasí a bude vždy podporovat snižování daňové zátěže
zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …