Dominik Hořejší: Velmi mě znepokojila prohlášení v posledních dnech

06.12.2012 19:10

Zástupce studentů píše otevřený dopis hejtmanovi Jihočeského kraje Jiřímu Zimolovi (ČSSD).

Dominik Hořejší: Velmi mě znepokojila prohlášení v posledních dnech
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Dobrý den, pane Hejtmane,

Velmi mě znepokojila Vaše prohlášení v posledních dnech. Vyjadřujete se o nás jako o zmanipulovaných studentech, sloužících zhrzeným a poraženým pravičákům. Nevím, jak jste na něco takového přišel, ale velice by mě zajímalo, kdo s námi manipuluje. I pro mne by to byla nová informace, a rád bych se nechal poučit. Doufám, že mi toto obvinění budete schopen sdělit i napřímo z očí do očí.

Spekulujete o tom, že se nejen na našem gymnáziu odehrávají nekalé praktiky, snad prý i údajně ostatním studentům vyhrožujeme. Zajímalo by mě, zda máte alespoň nějaký důkaz. Tyto Vaše spekulace urážejí mne, ale i mnoho dalších studentů a pedagogů.

Dostáváme zprávy z médií, že inspekce, jež má na naši školu zavítat, byla poslána účelově. Byly prý údajně vybrány vhodné osoby, které nemají problém rozeslat lživá obvinění tak, aby ona inspekce musela přijít a nás dostávala pod tlak.

Dále bych si dovolil upozornit, že neustále přicházíte s výkřiky (Vy i další radní), že nás snad ovlivňují učitelé či naše paní ředitelka, a přitom jste do čela resortu školství postavil ženu, jež sama byla nedávno za nevybíravou komunistickou propagandu v jejích hodinách potrestána. Je podle Vás vhodné, aby někdo takový měl šanci podílet se na správě škol v našem kraji?

Dvakrát jste již odmítl naši nabídku, v níž Vám chceme dát prostor a šanci promluvit ke znepokojeným občanům na našem shromáždění. I přesto zvu Vás na naše Shromáždění za vyjádření nesouhlasu s komunisty v krajské radě při prvním výročí úmrtí Václava Havla, dne 18. 12. 2012 od 17:00 na Piaristickém náměstí. Věřím, že si tuto šanci nenecháte ujít.

Co mi však vadí nejvíce, je Vaše pondělní tvrzení: „Nechápu, proč se mnou studenti nechtějí dále jednat, prosím, aby mě kontaktovali a domluvili jsme se na dalším jednání.“ Od našeho posledního setkání jsem Vás kontaktoval dvakrát. Naposledy před týdnem jsem Vás prosil, abyste mi sdělil, kdy máte v diáři volný termín alespoň na krátké jednání. Vše zůstalo bez odezvy. Vy jste tím, kdo nereaguje na výzvy k jednání. Proto Vás ještě jednou prosím, o sdělení termínu, jenž by Vám k jednání vyhovoval. Vy jste nepochybně pracovně vytíženější, proto byste měl být tím, kdo onen termín navrhne. Já i ostatní studenti si čas najdeme.

zástupce studentů Dominik Hořejší

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…