Dopis obyvatelům Ruska: Nedovolte vašim vládcům páchat další krveprolití

21.08.2018 16:18

Otevřený dopis obyvatelům Ruska padesát let po invazi do Československa

Dopis obyvatelům Ruska: Nedovolte vašim vládcům páchat další krveprolití
Foto: red
Popisek: Rusko

Vážení obyvatelé Ruské federace, obracíme se na vás jako pamětníci a potomci pamětníků invaze armád Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Tehdy v srpnu 1968 vládcové Kremlu rozhodli o vojenském vpádu do jiného státu, kvůli kterému v roce 1968 tehdy zcela zbytečně zemřelo 137 našich spoluobčanů, přes 500 jich bylo těžce zraněno a milionům dalších lidí se rozplynula naděje na lepší život.

Klademe si otázku, jak to bylo možné, když víme, že obyčejný ruský člověk je znám svou pohostinností, dobročinností a mírumilovností.

Minulost nezměníme, můžeme ji zkoumat, připomenout zrádné souvislosti, kolaboraci komunistů a oběti té doby. Naší historickou povinností je toto vše označit a pojmenovat. Vyzdvihnout to jako memento, aby se podobné události a z nich vyplývající násilí již neopakovalo. Bohužel vidíme, že se to opakuje stále dokola. Téměř den co den umírají lidé na okupované Ukrajině - opět z vůle vládců v Moskvě. A titíž lidé rozhodují o plošném a brutálním bombardování v Sýrii, při kterých zemřelo a dosud umírá vysoké množství dětí, žen i mužů. V ruských věznicích navíc trpí i lidé nezákonně odvlečení z ukrajinského území.

Prosíme vás, nedovolte vašim vládcům páchat další krveprolití. Zastavte válku na Ukrajině a masakry v Sýrii! Zastavte jejich hybridní válečné aktivity proti demokratickým zemím včetně naší republiky! Požadujte po nich, aby jednali v duchu vaší mírumilovnosti a nevrhali na vás hanbu za další zbytečné oběti. Můžete promluvit, můžete jinak volit, nebo dokonce protestovat, i když víme, že je to bohužel nebezpečné. Obrovské díky chceme vyjádřit všem odvážným lidem, kteří v Rusku projevili a projevují svůj nesouhlas s násilným režimem.

Snažme se všichni, prosím, aby další násilí již nepokračovalo. Tím bude snad nejlépe uctěna památka nejen obětí invaze z roku 1968, ale také dalších milionů obětí totalitárních vládců. Zastavme společně tyto absurdní válečné tragédie!

S úctou

Občané České republiky

Dopis můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…