František Dostál: Jen něco málo zbytečných slov

11.07.2015 19:04

Až příliš trapné vyjadřování hradního kancléře charakterizuje stav společnosti s rapidně poklesávající morálkou.

František Dostál: Jen něco málo zbytečných slov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Prezidentova hlásná trumpeta se vyjadřuje podobně i o tom, co jí nepřísluší. Kopou do sebe a do kdekoho okolo sebe a naučili se mluvit ošklivým jazykem pana Kalouska.

Ne, tyhle lidi nepovažuji za reprezentanty státu! Jejich vyjadřování a vzájemné osočování se neliší od jedovatin nevinného Dr. Ratha. Ostatně podobně své zasažení mocí okolo sebe šířili už dříve dva nohsledi exprezidenta Klause, mj. i hradního klimatologa, nyní v.v. Jím udělená amnesie napomohla zase podivně počínajícímu si soudci a dalším. Jeho neskonalá ješitnost nakonec jej dohnala k dalšímu připomenutí se, když se rozjel za nevinným podnikatelem do Anglie, kterého si zase žádá naše justice. Je docela možné, že si ho pozve do Jihoafrické republiky i pan Krejčíř, aby mu sdělil, kde se nachází hrob s miliony od pana Bacze pro bývalou stranu modrých ptáků. Poučil se už prý i Berdychův vyděračský gang a touží po předčasném propuštění a procházkách po Petříně. Všichni advokáti a exekutoři rovněž nejednají, jak mají. Je docela možné, že třeba i hradní kancléř si přeje upravit svoji novou vilku pro utečence. Podobně možná jiný exposlanec upravuje pokojíčky ve své vile v Kersku, na kterou si vydělal jakýmsi odstupným. Ano, má pichlavá slova jsou rozhodně zbytečná a k ničemu. Jenže já, pitomec, žil jsem po léta s vědomím, že představitelé státu pracují pro jeho blaho a nečekají na milionové odměny...

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…