František Kašpárek: Dary z nebe

02.05.2019 7:38

Odkud přilétají? Z dalekého vesmíru, nebo z jiné reality? Či snad z budoucnosti? Na tuto výchozí otázku kolem neidentifikovatelných létajících objektů neboli UFO, zřejmě ještě dlouho odpověď nenajdeme. Jedno ale víme: Nejsou to tak úplně dokonalé stroje. A jejich posádka jakbysmet. Dělají chyby.

František Kašpárek: Dary z nebe
Foto: pixabay.com
Popisek: Prostor - ilustrační foto

Nejznámější zřícení UFO proběhlo v Novém Mexiku nedaleko města Rooswell. Stalo se tak v roce 1947 a dodnes tato událost není uspokojivě vysvětlena. Nejdříve oficiální místa přiznala, že havaroval létající talíř, ale už o pár hodin později vše popřela a přišla s jinou verzí. Údajně se jednalo o havárii meteorologického balónu, o něco později zase platila verze, že spadl špionážní balón Mogul. Nakonec se všichni zasmáli a řekli, že šlo o tajné cvičení s použitím umělých figurín. Pokud mělo jít o tajné cvičení, tak by snad byla lepší ta verze o meteorologickém balónu. Ale to je věc názoru a hlav pomazaných, které nám dodnes čas od času servírují své verze různých příhod.  Donedávna ovšem ještě žili přímí svědci této události, kteří se v pokročilém věku odvážili promluvit. Viděli trosky létajícího objektu s podivnými nápisy na bocích, připomínající egyptské hieroglyfy a dvě mrtvé bytosti nevelkého vzrůstu. 

Pak prý na místo nehody dorazili vojáci a kdosi důležitý od vlády. Nejprve přítomným svědkům poradili, aby ráčili laskavě o celé delikátní situaci pomlčet, nebo je odvezou na místa, kde se jim určitě líbit nebude, pak naložili trosky a těla a zmizeli neznámo kam. Jestli mohu vyjádřit jistou smělou doměnku, tak odjeli do tajného vládního skladu, kde už je uskladněna archa úmluvy, kormidlo z Noemovy archy, Hitlerovy sandály a mnoho dalších pozoruhodných věcí.

Jenomže na konci čtyřicátých a začátkem padesátých let se s dalšími haváriemi UFO doslova roztrhl pytel. Tak jen ve zkratce, kdy a kde se tyto neznámé létající objekty zřítily: Rozhodně vede Rooswell. Tam údajně došlo k haváriím UFO ještě dvakrát v roce 1947, pak v roce 1949 a 1954. Řekl bych, že pro piloty UFO dost riziková oblast. Další havárie: květen 1947 – Socorro, 1949 –Montana, u jezera Hebgen, 1952 - Severní Virginie, okres Braxton, září 1950 – Albuquerque a červenec 1950 Carlsbad, Kalifornie, okres San Diego North. K tomuto poslednímu místu mám drobnou poznámku. V roce 1880 zde jistý John Frazier navrtal zdroj minerální vody, o kterém se později tvrdilo, že má stejné složení a účinky jako voda v našich Karlových Varech, tehdejším Karlsbadu. Dodnes panují mezi oběma městy partnerské vztahy.
Vzhledem k uvedeným místům nehod, to vypadá tak, že tyto stroje odjinud, by měly létat kdekoliv po Zeměkouli, jenom ne nad USA. Tam se jim evidentně nedaří.

Současní badatelé v oblasti UFO přišli s hypotézou, že výše zmíněné havárie měly vliv na náš průmyslový pokrok. Je tedy fakt, že brzy po roce 1947 přichází IBM s přístrojem na noční vidění, který měl vzniknout (podle UFO badatelů) z čoček pilota UFO, objevuje se kevlar, který měl být vyvinut ze skafandrů mimozemšťanů, a součástky z ovládacích panelů létajícího talíře zase posloužily k objevu integrovaných obvodů. Do těchto souvislostí jsou také dávány křemíkové čipy a optická vlákna.

Dále tito badatelé vyjádřili odvážnou myšlenku, že UFO havarovala úmyslně, aby nám mimozemšťané (či co) mohli předat své znalosti a tak nás kulturně obohatit. Myslím, že tato úvaha je, při veškeré úctě k UFO výzkumníkům, naprostá pitomost.

Mám mnohem pravděpodobnější hypotézu. V kritickém období, kdy létající talíře padaly jako současní ministři jedné nejmenované země v srdci Evropy, mohlo jít o chybnou vývojovou řadu. Další už byly OK. Víceméně.

Své o vrtkavosti nových modelů ví firma Boeing. Jejich Boeing 737 Max více padal, než létal a proto musel být takzvaně uzemněn.

Jestli americká armáda ve své jasnozřivosti poskytla vývojářům z Boeingu k inspiraci zřícená UFO ze čtyřicátých a padesátých let, tak to ledacos vysvětluje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…