František Štván: Babišova koza zůstala celá, Sobotkův vlk nemá šanci předstírat, že je syt

13.12.2013 11:21

Koza Andreje Babiše zůstala celá, aniž by dal vlku Bohuslava Sobotky jakoukoliv šanci, aby to alespoň vypadalo, že se z ní nažral. Přesně tak na mne zatím působí výstupy z koaličních jednání ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL.

František Štván: Babišova koza zůstala celá, Sobotkův vlk nemá šanci předstírat, že je syt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka s Andrejem Babišem kráčejí na tiskovou konferenci

Dokonce si myslím, že pokud se B. Sobotka stane premiérem, tak jenom proto, aby na něm mohl A. Babiš demonstrovat, kam až je ochotný pro udržení vlastního plného koryta (snu) - bez ohledu na ČSSD a její voliče - ohnout záda. Možná však špatně vidím a přehlédl jsem něco zásadního, co by mne usvědčovalo ze špatného odhadu. Dokud na opomenutí nebudu relevantně upozorněn, dál si budu myslet své.

Přeci za vítězství voličů ČSSD nemohu považovat zrušení některých poplatků za léčení a odevzdané povzdychnutí, že se možná o zvýšení některých daní bude v budoucnu jednat. Stejně tak se dívám na snížení DPH na plenky, knihy a nenahraditelnou dětskou stravu. Nikde totiž není psáno, že se ceny těchto komodit sníží, neboť si jejich výrobci a prodejci mohou dohodnout, že když se to kupovalo za dnešní cenu, tak si zvednou marži o rozdíl mezi současnou a navrhovanou výší DPH. Pokud má Babiš náhodou i vydavatelství a dělá do dětské výživy, tak se mu ústupeček Sobotkovi nakonec může ještě vyplatit.

Opět zdůrazňuji, že je možné, neboť jsem jen laický komentátor toho co vidím a slyším, že se ve všem pletu. Přesto si troufnu Sobotkovi poradit, co bych udělal já. Oznámil bych voličům ČSSD, že než aby z koaličních jednání vyšla ČSSD jak oškubaná husa, ačkoliv by jako nejsilnější strana nesla za stav naší společnosti největší díl politické odpovědnosti, tak že raději odejde do opozice a to i za cenu toho, že by bylo nutné vypsat předčasné volby, či by v ní zůstala až do konce volebního období. A to zejména, pokud by se ukázalo, že o nic jiného, než se spojit s těmi, s kterými se naoko škádlil, Babišovi nešlo.

Rozumní voliči, ale i ti co ČSSD nevolili, by tuto politickou zásadovost nepochybně ocenili. Sociální demokracie sice volby vyhrála jen o prsa. To ale neznamená, že je nutné, aby před ANO, KDU-ČSL a Zemanem ryla držkou zem...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…