František Štván: Konečně mají nevěřící Tomášové důkaz, že je stát rozkrádán, neboť to mocným vyhovuje

15.06.2014 17:24

Brífink zástupců firmy EY, která provedla sociologický průzkum, díky pasivitě politiků, na stále ožehavé téma korupce, prozradil, že v přístupu k úplatkům jsou manažeři našich firem nejtolerantnější v Evropě. Tento výsledek doslova polopaticky vysvětluje, proč jsou naši zákonodárci v boji proti ní tak bezzubí.

František Štván: Konečně mají nevěřící Tomášové důkaz, že je stát rozkrádán, neboť to mocným vyhovuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Mnoho z nich pohází z vrcholového byznysu. Jsou to firmy, které evidentně na principu - něco za něco - sponzorují předvolební kampaně politických stran. A doslova třešničkou na  firmou EY odhaleném  společensky nechutném dortu je přítomnost pana Babiše ve funkci ministra financí, který se nikdy netajil tím, že chce stát řídit jako firmu. Čerstvě zveřejněné výsledky průzkumu firmy EY dokazují, byť si to více jak dvacet roků štěbetají vrabci na střeše, že až nebezpečně moc voličů skočilo na zhoubnou, byť navenek lákavou Babišovu vějičku. V uvozovkách pozitivní je jen to, že pan Babiš před volbami nelhal. Jeho "pravdomluvnost"  alespoň vysvětluje vládní a poslanecké legislativní rozptylování zbytečnostmi, na úkor přijetí zákonů, které by v naší zemi nastolily, drtivou většinou občanů, očekávaný pořádek. Zkrátka a dobře.

Vláda věcí svých se lidu do rukou nikdy nevrátila, pokud za lid, kterému ve své písni dávala Marta Kubišová naději, více jak dvacetiletou beztrestností vychovaní šibalové,  cynicky nepovažují  vládnoucí menšinu.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…