František Štván: Pane premiére Sobotko, budíček!!!

01.10.2015 16:55

Čeští krajané žijící na západě Ukrajiny, jimž vláda letos na jaře slibovala, že budou moci získat ve zrychleném režimu trvalý pobyt v ČR, se cítí podvedeni. Ministerstvo vnitra jim nedávno sdělilo, že zjednodušená procedura se na ně vztahovat nebude, neboť nežijí v oblastech bojů. Ve středu na to upozornil Radiožurnál. Co k tomu dodat?

František Štván: Pane premiére Sobotko, budíček!!!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Krajané na Ukrajině tak na vlastní kůži poznali reálnou kvalitu našich po-sametových politických proklamací, které lze shrnout do lidové moudrosti - sliby, chyby. Velmi nepřijatelná je pro mne v této souvislosti skutečnost, že tento slib dal krajanům předseda ČSSD a premiér v jedné osobě B. Sobotka. Myslím si, že by ČSSD měla vždy a všude bojovat o voliče levice a to proto, nebo právě proto, že ji k tomu zavazuje její historické poslaní. Za nejsnadnější, nejúčinější a nejlevnější způsob splnění tohoto mimořádně důležitého závazku považuji plnění slibů. Nepochybně má větší předvolební hodnotu než bilboardy s hesly, které lze zpochybnit či předávání růží v ulicích měst. Lidé odjakživa dokázali ocenit plnění slova i když se jich to přímo netýkalo. Pokud to v ČSSD nevědí, pak jsou, slušně řečeno, momentálně zaostalí. Neumožnit v dnešní utečenecké krizi krajanům z Ukrajiny co nejhladší návrat do země svých předků je neskutečně hloupý politický kopanec. Politické subjekty, tedy i ANO, které aktuálně vynáší na světlo Boží vlasteneckou kartu v množství větším než malém, tento nelogický imigrační metr ČSSD nepochybně v pravý čas otlučou o hlavu. Bohužel, právem.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…