František Štván: Plnění předvolebních slibů v Ústí

23.12.2014 17:28

Poslední komunální volby v Ústí nad Labem opět probíhaly na principu - ti co vám vládnou, vládnou špatně a místo na občany a zájmy města myslí především na sebe a sobě blízké. Nechybělo ani trestní oznámení, ač v sobě skrývá zakopaného psa. Tím je schopnost veřejně přiznat, pokud bude odloženo, že jsme volební výsledek ovlivnili střelbou "Kubiceho" náboji. Včetně slušnosti omluvit se pomluvenému. Málokdy jsem takto deklarovanou snahu žít v pravdě od politiků slyšel!!!

František Štván: Plnění předvolebních slibů v Ústí
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Stejně tak jsem před posledními komunálními volbami neslyšel kritiku mzdového odměňování - včetně  benefitů - komunálních  politiků, ač byly schváleny těmi, na kterých jinak vítězové nenechali nit suchou. Transparentním příkladem, že i v tomto směru se dá ještě víc mlaskat, je počin náměstkyně primátora Jany Bohuňkové (PRO Ústí) .

Evidentně za moudré rozhodnutí poražených považuje  lukrativní mzdu náměstkyně, včetně dalších, vlastní kapsu šetřících benefitů. Tím např. je,  po  porovnání cenové mapy parkovného  pro řadové občany, AROGANTNÍ roční poplatek 300 korun za podzemní parkoviště v samém středu Ústí nad Labem, který paní náměstkyně platí za svůj privátní automobil. A ač opět podjatá - na  principu, která z vás to řadové magistrátní matky má -  si  prosadila stavební úpravy, díky  nimž jsou  součástí její kanceláře  magistrátním teplem a světlem vybavená "jesličky" pro vlastní dítě. Tedy další benefit.

Aby toho nebylo málo, tak vytvořením podivného kombinovaného pracovního úvazku, kdy je  prý jedné a té samé osobě daňovým poplatníkem  placen  poloviční úvazek za asistovávání a druhý  paní náměstkyní za péči o dítě, si přidal další benefit. Tento krok ve mne jednak  vzbuzuje pochybnosti, jestli tomu tak je, neboť se v minulosti několikrát ukázalo, co například poslanci dokáží udělat s platy asistentů za šibaloviny a "druhak", zda lze  prolínáním pracovních povinností asistentky-chůvy podle momentálních potřeb kojence dodržet zákoník práce.  Těmito svými kroky,  minimálně mé osobě paní náměstkyně vzkazuje, že to ani s hlasitě deklarovaným závazkem k transparentnosti ze strany PRO Ústí nebude tak horké. Nebo snad veřejnost na tyto svá rozhodnutí  náměstkyně Bohuňková předem, dobrovolně a transparentně upozornila?

Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.