Ivan Bednář: Penisy a ftaláty

06.04.2021 21:30

Greta Thunbergová dospěla. Už je jí osmnáct. Uhlíková stopa jako téma vychladla. Objevila ale jinou hračku. Znečišťování planety prý může mít za následek zmenšování a deformaci pánských genitálií.

Ivan Bednář: Penisy a ftaláty
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Za malé penisy mužů může podle Grety plastový odpad a v něm ukryté ftaláty, tedy chemické látky používající se jako změkčovadla plastů.

Zkoumání ftalátů není žádnou novinkou. Tyto látky skutečně mohou mít vliv na produkci dihydrotestosteronu, který ovlivňuje anogenitální vzdálenost (vzdálenost od středu konečníku ke genitáliím).

Tohoto poznatku se Greta chytla a článek, který publikoval server Sky News, sdílela na svém twitterovém účtu s komentářem: „Teď se všichni sejdeme na další demonstraci za čistší životní prostředí.”

Je ale značně nejisté, zda se Gretě podaří znovu strhnout davy. Obáváme se, že kvůli pánským penisům ji znovu do OSN nepozvou. Bude to chtít vymyslet něco lepšího, jak obnovit ztracenou popularitu. Možná by to mohla zkusit s kytarou a nějakými protestsongy.

To by tak ještě zabralo.

Ivan Bednář

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…