Ivan David: Kde hledat prostředky na podporu Ukrajiny?

27.11.2014 17:21

Odpověď je jednoduchá - v kapsách, trezorech a na kontech oligarchů, kteří Ukrajinu rozkradli. Je naprosto nepřijatelné očekávat od občanů Evropy, že budou ze svých daní podporovat akce fašistické vlády v Kyjevě, zejména genocidu na východě Ukrajiny a nesmyslnými akvizicemi a projekty, které přinášejí zisk jen oligarchům a zahraničním bankám a Ukrajinu uvrhují do stále většího zadlužení.

Ivan David: Kde hledat prostředky na podporu Ukrajiny?
Foto: ivandavid.cz
Popisek: Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David

Zejména je nepřijatelná podpora současné vlády, která prý sice vyšla z demokratických voleb, ale svoji skutečnou povahu ukazuje svým chováním. Tato vláda problémy Ukrajiny neřeší, ale prohlubuje. Očekává při tom pomoc od USA a EU. Pokud se jí pomoci dostává a nadále dostane, vypovídají tím kruhy vládnoucí USA a EU o svých zájmech. Tyto zájmy jsou v příkrém rozporu se zájmy obyvatel USA a EU.

Ukrajina je potenciálně velmi bohatá země. Žádný hostitel nepřežije příliš velké množství parazitů. Pokud si obyvatelé Ukrajiny vezmou zpět to, co oligarchové ukradli, zbaví se fašistické vlády a zvolí vedení země, které bude podporovat rozvojové projekty sloužící obyvatelům Ukrajiny, pak si zaslouží podporu ze strany lidu EU, protože tato podpora bude výhodná pro obě strany.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…