Ivan Stránský: Sentimentální vzpomínky nám těžko pomohou

02.06.2022 9:01 | Komentář

Narodil jsem se v Dřetovicích, vedle Lidic, rodiče tam měli známé. V roce 1950 byl otec vyloučen z KSČ, matka vystoupila sama. V roce 1968 jsem byl díky své jisté angažovanosti označen za pravicového oportunistu.

Ivan Stránský: Sentimentální vzpomínky nám  těžko pomohou
Foto: Paměť národa
Popisek: Ivan Stránský

Po roce 1989 jsem vstoupil do ČSSD z jistého nadšení, které mne brzy opustilo. Celý život projektuji většinou průmyslovou automatizaci, v tomto oboru mám řadu patentů, z kterých ale nemám žádný prospěch, ačkoliv jsou využívány.

Tato republika se stala z velké části majetkem těch, co ji bez skruplí využili ku vlastnímu prospěchu, nebo ji prodali po částech jiným, za jidášský groš. Výsledkem je dnešek, inflace, likvidace úspor těch, co celý život šetřili na stáří, naprostá deziluze, že změna režimu v roce 1989 byla tím, co jsme bláhově očekávali a čemu věřili.

Vedou nás ti, které jejich stranické sekretariáty, podporované finančně mnohdy původními zloději, vybraly do čela kandidátek. Korupce a lichva prorostla i do nejvyšších pater, ti, co "podnikají" v půjčování peněz (nebankovní "firmy"), mají žně.

Sentimentální vzpomínky nám těžko pomohou, ti, co položili svoje životy za náš dnešek, se obracejí ve svých hrobech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…