Jan Urbach: Bayern Mnichov a nacisté. Nová fakta?

31.10.2016 15:14

Německý týdeník „Der Spiegel” odhaluje kontroverzní roli Bayernu Mnichov v období Třetí říše. Teraz „Deutsche Welle” k tomu informuje, že vedení klubu hodlá opětovně zkoumat klubovou minulost.

Jan Urbach: Bayern Mnichov a nacisté. Nová fakta?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: FC Bayern Mnichov

Jedná se o dosud neznámé zápisy z valných hromad Bayernu. Nové dokumenty by měl do poloviny příštího roku prozkoumat nezávislý institut nebo skupina nezávislých odborníků. Podle filozofa Markwarta Herzoga se mnichovský klub přizpůsobil podmínkám nacistického režimu podobně, jako další fotbalové kluby.

Ne všichni však s takovým hodnocením souhlasí. Podle nich byl Bayern v arijských otázkách dokonce více fašistický, než jiné fotbalové kluby. Vedle toho ovšem publicista Dietrich Schulze-Marmeling - autor knihy „FC Bayern a jeho Židé” kritizuje Herzoga i „Der Spiegel”. Podle jeho soudu je text časopisu i vyjádření filozofa směsicí známých a publikovaných faktů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla