Jan Urbach: Čínští investoři mají zájem o výstavbu tunelu na Krym

30.05.2017 7:32

Čínští investoři se zajímají o projekt výstavby tunelu přes Kerčský průliv, uvedl krymský ministr hospodářského rozvoje Andrej Melnikov. Původně Euroasijská obchodní rada krymským úřqadům navrhovala výstavbu tunelu současně s budováním mostu přes Kerčský průliv.

Jan Urbach: Čínští investoři mají zájem o výstavbu tunelu na Krym
Foto: Archiv vydavatele Vaše Věc
Popisek: Kerčský most

Most přes průliv, který spojí Krym s Krasnodarským krajem, bude 19 kilometrů dlouhý a má být uveden do provozu v prosinci 2018. O jeho výstavbě bylo rozhodnuto poté, co krymští občané v referendu rozhodli o připojení poloostrova k Rusku. Výstavbu případného tunelu by měly financovat soukromé čínské investice, které se zajímají o projekty infrastruktury.

Číňané se například již podílejí na výstavbě nového letiště v Simferopolu. Ačkoli čínští zájemci tvrdí, že tunel by se dal postavit se „skromnými“ náklady, pro asi většinu zainteresovaných jde zatím o „krásný sen“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…