Jan Urbach: Merkelová věděla, a přesto vyprovokovala chaos

09.11.2015 17:12

Vláda kancléřky Angely Merkelové byla předem informována o nadcházející rekordní vlně migrantů, napsal list „Welt am Sonntag“. Informaci měl Berlínu sdělit už v březnu sdělit šéf evropské pohraniční agentury Frontex Fabrice Leggeri.

Jan Urbach: Merkelová věděla, a přesto vyprovokovala chaos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

V červnu na jednání poslanců Spolkového sněmu měl Leggeri uvést, že „nepravidelné překračování hranic z Turecka do Řecka se ve srovnání s loňským rokem zvýšilo o 550%". Tyto údaje byly předány ministerstvu vnitra a kanceláři spolkové kancléřky.

Na jaře Leggeri rovněž prohlašoval s odvoláním na zdroje Frontex, že „Libyi je připraveno opustit 500 tisíc až jeden milion migrantů". Odpůrci Angely Merkelové tak dostávají další argumenty. Předseda FDP Christian Lindner uvedl v tisku, že kancléřka Merkelová „Vytvořila představu toho, že naše schopnosti přijímat lidi jsou neomezené. Tam, kde není nic důležitějšího, než pořádek a pravidla, vyvolala chaos." Dodal k tomu, že vyprovokovala chaos v Německu a Evropě, když „dala sliby, které se nedají splnit".

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…