Jan Urbach: Mírně proti Brexitu, preference Konzervativní strany rostou

15.02.2019 7:33

Podle průzkumu společnosti Kantar by mírně nadpoloviční většinu Britů v případném referendu vyslovila podporu setrvání země v Evropské unii. Průzkum proběhl ve dnech 7-11. února na reprezentativním vzorku 1145 respondentů.

Jan Urbach: Mírně proti Brexitu, preference Konzervativní strany rostou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Big Ben v Londýně

Na otázku „Pokud by se konalo referendum o členství Velké Británie v Evropské unii, jaká by v referendu byla vaše odpověď?“ se vyslovilo 55 procent respondentů pro setrvání v Evropské unii, což je o 3 procenta více oproti předchozímu průzkumu. Pro Brexit je potom 45 procent Britů, což je o 3 procenta méně.

Zajímavé je vzhledem k přístupu politických stran k Brexitu, že naopk stoupají preference Konzervativní strany premiérky Theresy Mayové. Společnost Kantar uvádí nárůst 5 procent na nynějších 40 procent.

Oproti tomu Labour party, která je pod vedením Jeremy Corbyna ostrým kritikem přístupu Mayové k Brexitu, ztratila oproti předchozímu dotazování 3 procenta a v současnosti ji podporuje 35 procent Britů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.