Jan Urbach: O míru Biden jednat nechce, o pašeračce drog ano

29.10.2022 20:17

"Pro Joe Bidena je nemorální jednat s Ruskem o prevenci světové války, ale není pro něj problém jednat o propuštění na svobodu basketbalové hvězdy,“ napsala bývalá významná politička Demokratické strany Tulsi Gabbardová.

Jan Urbach: O míru Biden jednat nechce, o pašeračce drog ano
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

„Biden a váleční štváči říkají, že by to bylo nemorální zahájit jednání s Ruskem a Putinem o prevenci třetí světové války a ukončení masakru na Ukrajině. Ale Biden přitom říká, že by rád projednal s Putinem otázku propuštění slavné americké basketbalové hvězdy z ruského vězení,” napsala.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Gabbardová je bývalá příslušnice americké armády, exposlankyně Sněmovny reprezentantů USA a účastnice demokratických prezidentských primárek, v nichž odstoupila na podporu Bernie Sanderse. Později se – zejména kvůli zahraniční politice – s Demokraty rozešla.

Na vysvětlení dodejme, že americká basketbalistka Brittney Grinerová byla letos obviněna ruským soudem z pašování drog a odsouzena na devět let odnětí svobody. V únoru byla Grinerová zadržena na letišti Šeremetěvo v Moskvě, kde v jejím zavazadle byly nalezeny elektronické cigarety, obsahující v Rusku zakázaný konopný olej.

Obhajoba basketbalistky tvrdila, že lékaři v Spojených státech předepsali Grinerové lékařskou marihuanu kvůli jejím „chronickým bolestem“. Tento argument se však u ruského soudu nesetkal s úspěchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka