Jan Urbach: Podivná minulost hlavní asistentky Clintonové

23.08.2016 9:37

Americký „New York Post“ odhalil, že asistentka Hillary Clintonové Huma Abedinová dříve deset let pracovala v radikálním muslimském magazínu.

Jan Urbach: Podivná minulost hlavní asistentky Clintonové
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Byla asistenkou redaktora v saúdském Journal of Muslim Miniority Affairs, který vystupoval proti právům žen a obviňoval USA z teroristického útoku 11. září 2001. Hlavní redaktorkou byla její matka.

Titulek jednoho z jejích článků „Práva žen — islámská práva", který byl publikován v roce 1996, koresponduje s výroky H. Clintonové během konference OSN o situaci žen, která se konala v roce 1995 v Pekingu: „Práva žen jsou práva člověka." V publikaci Abedinová konkrétně říká, že „matky samoživitelky, pracující matky a páry stejného pohlaví s dětmi by neměly být označováni za rodiny," vyzdvihuje New York Post. Abedinové matka také napsala, že USA byly odsouzeny k teroristickému útoku 11. září kvůli sankcím, které vyhlásily proti Iráku, a jiným nespravedlnostem, které údajně přinesly islámskému světu.

Tisk připomíná, že Huma Abedinová se jako hlavní asistentka předvolební kampaně Hillary Clintonové může stát budoucí ředitelkou aparátu spolupracovníků Bílého domu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.