Jan Urbach: Problém Ficova Směru. Odejde Maďarič?

26.11.2017 7:38

Slovenský ministr kultury Marek Maďarič prý nevyčká ani prosincového sněmu strany a ve vedení strany končí. Před týdnem dal v důsledku velmi špatného výsledku voleb županů a do krajských zastupitelstev dal funkci místopředsedy Směru k dispozici.

Jan Urbach: Problém Ficova Směru. Odejde Maďarič?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Maďarič sám zatím informaci nechce komentovat a podobně se vyjadřuje i centrála Ficova Směru. Mluvčí strany odkazuje až na výsledky jednání nadcházejícího předsednictva. Jediné, co je z vyjádření Maďariče jasné je to, že již nechce na vysokou stranickou funkci kandidovat. Objevily se dokonce spekulace, že Maďarič, který v minulosti radil  R. Ficovi a později se již ve stranické i státní funkci stal jeho blízkým spolupracovníkem, může opustit řady Směru. Jde o závažný  projev krize ve straně Směr – sociální demokracie. Podle některých zpráv k ní   přispívá i politika Roberta Fica, který byl svým okolím „odstíněn“ od okolí a přestává objektivně vnímat realitu. Navíc je prý strana pod vlivem některých podnikatelů, kteří se stali souputníky Ficova vládnutí.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …