Jan Urbach: Schulz v průzkumech drtivě prohrává

24.05.2017 18:50

Podle dnes zveřejněného průzkumu pro týdeník „Stern“ voličská podpora německé sociální demokracie (SPD) stále klesá. Straně vedené Martinem Schulzem by dalo hlas 25 procent německých voličů.

Jan Urbach: Schulz v průzkumech drtivě prohrává
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Podpora SPD klesla během týdne o procento a naopak CDU jedno procento získala. Převaha křesťanských demokratů kancléřky Angely Merkelové tak vzrostla na 14 procent, hlasovalo by pro ně 39 procent voličů. Získává rovněž potenciální koaliční partner Merkelové, Svobodná demokratická strana (FDP). Pro v současnosti neparlamentní liberály chce hlasovat 9 procent Němců. Takováto podpora obou stran vytváří předpoklad pro pohodlné vládnutí jejich koalice. Německá Levice by získala podle průzkumu 8 procent, Zelení 7 procent, stejnou podporu má také Alternativa pro Německo. Poslední průzkumy jsou velkou prohrou Martina Schulze, který vystřídal v čele strany Sigmara Gabriela. Jeho hlavním úkolem bylo sesadit z kancléřské funkce Angelu Merkelovou.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…