Jan Urbach: Srbsko proti Rusku nepůjde

19.10.2016 9:07

Srbsko se ve své zahraniční politice i nadále opírá o Rusko a nehodlá zavádět vůči němu žádné sankce, prohlásil v pondělí v Bělehradu při příležitosti otevření Střediska rozvoje Ruské zeměpisné společnosti srbský prezident Tomislav Nikolič.

Jan Urbach: Srbsko proti Rusku nepůjde
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Tomislav Nikolič

„Rusko je zemí, bez níž se neřeší ani jedna důležitá mezinárodní otázka. Uvědomujeme si, že bez spolupráce s Ruskem bychom nemohli v plné míře hájit naše státní zájmy, z nichž nejdůležitějším je zachování naší svrchovanosti a územní celistvosti. A to zejména v mezinárodních organizacích," řekl Nikolič citovaný agenturou Sputnik. Srbský prezident připomenul historické spojení obou zemí a rozsáhlou pomoc

Srbsku ze strany Ruska v první a druhé světové válce a. „Srbsko se i nadále opírá o Rusko. Nikdy nezavedeme sankce proti Ruské federaci nehledě na nátlak. Sami jsme zkusili, jak ničivé následky mají sankce pro stát a lid. Mají dalekosáhlé následky a nejčastěji zasahují ty nejzranitelnější vrstvy obyvatelstva — právě ty, koho iniciátoři sankcí chtějí často okázale chránit," podotkl Nikolič . Zdůraznil rovněž, že Srbsko nechce, aby někdo zvenčí „mu vybíral přátele".

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…