Jan Urbach: Trump žádá nezávislé vyšetřování nadace rodiny Clintonů

23.08.2016 13:04

Donald Trump žádá jmenování speciálního nezávislého prokurátora, který by se zabýval „Bill, Hillary & Chelsea Foundation”, kontroverzní "charitativní" nadací bývalého prezidenta a současné demokratické kandidátky na úřad prezidenta.

Jan Urbach: Trump žádá nezávislé vyšetřování nadace rodiny Clintonů
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Včera v průběhu vystoupení v Akronu ve státě Ohio Trump obbvinil Clintonovou, že jako ministyně zahraničních věcí dělala politiku výhodnou pro dárce nadace, mezi nimiž byly i autoritativní arabské režimy. "Jsou to režimy, které diskriminují ženy, homosexuály a náboženské menšiny. Potřebujeme speciálního prokurátora, který by zahájil vyšeřování," řekl republikánsý kandidát.

Podle jeho dalšího vyjádření není možné důvěřovat šéfové ministesva spravedlnsti Loretě Lynch, která Clintonovou zbavila obvinění z kriminální činnosti, a to v souladu s doporučením ředitele FBI Jamese Comeye. Navíc se Lynchová krátce před vydáním rozhodnutí setkala na letišti v Phoenixu s Billem Clintonem a asi půl hodiny s ním hovořila. Odhalená korespondence Clintonové a Bill, Hillary & Chelsea Foundation ukazuj, že dárci nadace získávali přístup ke Clintonové jako ministryni zahraničí i dalším předním představitelům americké vlády.

Včera federální soud přikázal ministerstvu zahraničí urychlené vyhodnocení asi 15 tisíc dokumentů, které byly odesílány prostřednictvím soukromého serverem Clintonové. Podle časopisu "Politico" potvrzují rozsáhlé kontakty ministerstva se sponzory Bill, Hillary & Chelsea Foundation. Vedle zvyšování politického vlivu zakladatelů nadace má podle kritiků Bill, Hillary & Chelsea Foundation služit i jejich osobnímu obohacování.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla