Jan Vondrouš: Lidovci, sotva vylezli, už hned lžou...

21.09.2013 15:50

Politické rojení krátce před volebním kláním nám opět ukazuje bezpáteřní živočichy. Jak si jinak vysvětlit například u lidovů jejich ztrátu paměti v podobě Kalouska, Parkanové a jiných? ... Vždyť to byli jejich lidé a odtrhávat se od nich prostě nelze...

Jan Vondrouš: Lidovci, sotva vylezli, už hned lžou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídři krajů za KDU-ČSL

Krásný klip, který natočil Filip Renč o lidovcích, avšak s jednou vadou na kráse. Je lživý. Co na tom, že pro voliče je mediálně nezajímavý, protože ukazuje jen předsedu strany a europoslankyni Roithovou a v žádném případě nejde do jakékoliv hloubky. Jak to ostatně média náležitě okomentovala. Nejvíce mne ale nadzvedla právě věta o tom, že o nich nebylo dlouho slyšet a proto jsou korupčně čistí jak lilie...Opak je pravdou.

Nebyli dlouho vidět?

Nemyslím si, že jedno volební období, nota bene ještě o rok zkrácené, je nějaký dlouhý čas. Lidovci vypadli z Poslanecké sněmovny v roce 2010 a máme rok 2013. Tak možná je to pro ně právě hodně dlouhá doba, zato velmi krátká paměť: vše co souviselo s Topolánkovou - pravicovou vládou souviselo i s nimi. Z toho se prostě nevylžou. Navíc porovnáme-li jak dlouho u oněch koryt a korupčních afér byli (1996 - 1998, 2002 - 2009), pak ono krátké intermezzo, které se jim nyní dostalo díky vzniku TOP09 a odchodu, byť přiznávám že na jejich stranu ne příliš férovému - pánů Kalousků, Severů a dam Parkanových a jiných, je prostě zanedbatelné.

Odpovědnost za lidi nesou oni.

Vážený pan Kalousek, Parkanová - Pandurová, tahanice a aféry kolem Ministerstva obrany to všechno padá na hlavu lidovců. Stranické sekretariáty, které je odchovaly, prostředí ve kterém se pohybovali, zůstalo zcela jistě stejné.  Ano lidovci sami by se mohli oklepat a říct, to ne my to oni a navíc: oni utekli do TOP09. Utéct mohli, otázkou ale zůstává, kdo je takto vychoval a v které straně se takové praktiky děly. Zkrátka i přes veškeré očištění od lidí, ten pach slizkosti a korupčnosti zůstává. Nesmaže se, nesmyje a pevně věřím, že voliči tak krátkou paměť (3 roky) mít také nebudou.

Snad na závěr, trochu úsměvně, vzpomenu ještě jednu kauzu - Čunek. Pan předseda lidovců kdysi nedokázal vysvětlit problematiku svých občanských průkazů. Kdo na to vzpomene, jistě se ještě dnes pousměje. Zkrátka zapomněl jednu občanku v saku a druhou si šel udělat...Nebo tak nějak to bylo. Ono na tom vlastně nezáleží. Důležitá je jen ta paralela. Lidovci tak zapomněli ve svém klipu říct, že ty korupční kauzy se táhnou i s nimi. Zkrátka selhala paměť.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…