Jan Ziegler: Izraelský útok na syrský Homs byl obrannou akcí

11.04.2018 11:45

Je téměř jasné, že na klíčovou syrskou vojenskou základnu zaútočili Izraelci a zabili přitom 14 nepřátel. Nebyl to žádný zločin, Židovský stát je k takovým akcím nucen kvůli nenávisti svých sousedů.

Jan Ziegler: Izraelský útok na syrský Homs byl obrannou akcí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Každý stát má právo na svoji existenci. Jestliže někdo ohrožuje druhého, musí počítat s reakcí a v tomto případě syrský vládnoucí režim prezidenta Asada stejně jako spojenci muslimské radikální hnutí Hizballáh a Irán hlásají veřejně likvidaci Izraele. Nedávno jsem si přečetl Dějiny státu Izrael od renomovaného amerického historika Howarda Morleye Sachara, kde autor jasně dokládá, že Sýrie byla vždy nejhorším a nejfanatičtějším nepřítelem sousedního Židovského státu. Zatímco Jordánsko a Egypt s ním však uzavřely mír a navázaly diplomatické styky, Sýrie tak dosud neučinila a de iure je s Izraelem stále ve válečném stavu.

Zástupce velitele iránských revolučních gard Hossein Salami před časem veřejně ve státní televizi IRIB TV vyhrožoval Izraeli sto tisíci raketami, které má k dispozici a s nimi klidně vymaže tuto zemi z povrchu zemského. Iránští představitelé často vyhrožují vyvražděním šesti milionů izraelských Židů. Pak se nelze divit reakci izraelského premiéra Benjamina Netanjahu, který poukázal na to, že iránský islamistický režim se pokouší zničit Židy stejně, jak o to dříve usilovali Adolf Hitlera jeho nacisté.

Politika Izraelců je jasná, nedovolí Iránu, aby v blízkosti jeho hranic vybudoval vojenskou základnu, ze které by ohrožoval jeho bezpečnost. Pokud by Iránci v souladu s Chartou OSN respektovali právo Izraele na existenci, je v této oblasti klid. Židé dobře vědí, že v Sýrii mají všechny válčící strany jedno společné, chtějí zničit jejich stát a podle toho jednají. Oni v tamním konfliktu nepodporují nikoho, ale velmi razantně chrání svoje zájmy. Izraelci jsou hrdí lidé, kteří dokáží chránit svoji svobodu i proti daleko silnějším nepřátelům a nepůjdou odevzdaní, jako ovce, které jdou bez odporu, oni takoví nejsou. Je na Syřanech, Iráncích, bojovnících Hizballáhu a dalších, aby se začali chovat rozumně. Pokud k tomu bude z jejich strany chybět vůle, musí i v budoucnu počítat s následky. A varováním pro asadovce je rovněž fakt, že izraelské letectvo umí překonat syrskou protivzdušnou obranu.

Miluji Tě Jeruzaléme má sílo, Izrael je moje velká láska, která nad zlem pokaždé zvítězí.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…