Jan Ziegler: Komunista chce Pelikánovu demisi, měl by raději být zticha

06.04.2018 16:48

Tak nejvyšší soudruh Vojtěch Filip, který měl údajně donášet státní bezpečnosti jako agent s krycím jménem Falmer, se rozčílil na ministra spravedlnosti a vyzval ho k odstoupení. Není třeba se vzrušovat.

Jan Ziegler: Komunista chce Pelikánovu demisi, měl by raději být zticha
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Mně osobně by spíše vadilo, kdyby předseda KSČM Vojtěch Filip někoho pochválil. To bych byl ostražitý na nejvyšší míru. Vrchní komunista se rozzlobil nad tím, že ministr spravedlnosti Robert Pelikán vydal Rusa Jevgenije Nikulina podezřelého z hackerství do Spojených států amerických k trestnímu stíhání. Prý porušil přísahu, ve které sliboval věrnost České republice a naše zákony.

Soudruh Filip lže jak je u něj obvyklé. Ano, je to lež jako věž. České soudy pravomocně rozhodly, že Nikulinovo vydání je možné jak do USA, tak do Ruska, a ministr Pelikán se rozhodl pro americkou variantu z toho důvodu, že obvinění ve Státech je závažnější. Navíc Ústavní soud vyhodnotil žádost Američanů jako právnicky precizní a dobře podloženou. No a názor nejvyšší české právní instituce má daleko větší váhu než plácání jakéhosi podprůměrného právníka, bohužel z Českých Budějovic. Šéf resortu spravedlnosti by si z takových výkřiků neměl nic dělat. Jestliže takto zoufale vykřikují komunisté, je to pro mě důkazem toho, že se jednalo o správný verdikt.

V jihočeské metropoli jsem, jak se tady říká, naplavenina. Nicméně při rozhovorech s místními rodáky jsem se nezávisle z více zdrojů dozvěděl, že Vojtěch Filip alias Falmer údajně udával v neblahé komunistické éře estébákům své okolí za tři stovky měsíčně. Nevím, jestli je to pravda, ale slyšel jsem to od lidí, kterým nemám důvod nevěřit. Vůbec starost o blaho naší vlasti z úst jakéhokoliv komunisty je cynismem a pokrytectvím nejvyššího stupně. Byla to rudá partaj, která přes čtyřicet let devastovala tuhle zemi a kolaborovala s jejími nepřáteli a nejvíc s tím úhlavním - Sovětským svazem. Soudruhovo vystoupení bych na závěr ohodnotil citátem ze známé písně Karla Kryla "vrah o morálce káže."

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…