Jan Ziegler: Rusko se chlubí úspěchy, ale letadla furt padají

02.01.2017 20:50

Někde jsem četl, jak Rusové zase vypustili fámu, že jejich armáda je ve skvělé kondici. Ovšem nedávné problémy s letadlovou lodí Admirál Kuzněcov a tragédie letadla s Alexandrovci dokazují opak.

Jan Ziegler: Rusko se chlubí úspěchy, ale letadla furt padají
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Pád třiatřicet let starého dopravního letadla Tu – 154M, při kterém zahynulo 92 lidí včetně čtyřiašedesáti členů proslulého armádního souboru Alexandrovci, svědčí o tom, že letecká doprava v Rusku je vysoce riziková, což dokládají i statistiky Úřadu pro civilní letectví a potíže mají i vojenské stroje. Na vině byl zřejmě špatný technický stav starého letadla a množná zfušovaná technická údržba, což v Putinově říši není nic neobvyklého. Je mně líto zmařených lidských životů, ono přát někomu letecké katastrofy by byla zrůdnost nejvyššího kalibru, ale vinu na nich nese samo Rusko.

Tato země má také jedinou letadlovou loď Alexandr Kuzněcov, již sice poněkud zastaralou, ale nasazena v Sýrii byla. Pravda, při plavbě Lamanšským průlivem se z ní valil hustý černý dým, což není normální a podle odborníků se jedná o plující šrot. Doprovázena musí být remorkérem, který ji v případě vážné poruchy dokáže odtáhnout do přístavu a normální je, že na ní nefungují všechny toalety. Tohle je tedy spíše legrace, vážnější je, že z lodě nemohou startovat letadla s plnou výzbrojí a dva stroje nedávno při přistání na palubě vážně havarovaly.

Inu ruská armáda je vážně nebezpečná, ale v mnoha případech hlavně sobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …