Jan Ziegler: Ruský zabiják utekl před trestem

05.04.2018 18:00

Opilý čtyřicetiletý ruský řidič, který na Nový rok zabil v Praze mladé děvče, s velkou pravděpodobností utekl před spravedlivým trestem do své země. Je to velký průšvih a někdo by za něj měl být potrestán.

Jan Ziegler: Ruský zabiják utekl před trestem
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Očití svědci vyprávěli, že Rus, který svým autem srazil v Praze prvního ledna brzy ráno mladou slečnu z Kolumbie, byl totálně opilý a svoji nebohou oběť vezl na kapotě vozu asi třicet metrů. Podle nich už předtím svoji zběsilou jízdou ohrožoval chodce v ulicích hlavního města. Od nehody chtěl utéct, ale přítomní lidé ho chytili a předali policii, pravda předtím od nich schytal pár pořádných ran.

A nyní tedy dotyčný Rus odjel zpátky do své země a trestní stíhání má na háku. Je to přesně, jak jsem si myslel. Jeho lítost byla neupřímná a čistě účelová. Tento řidič patří k ruské smetánce, která si myslí, že může vše včetně zabití druhého člověka. Bohužel český soud mu uvěřil a povolil jeho vyšetřování na svobodě, když složí kauci milion korun a ani mu nezabavil pas. Pro dotyčného byla tato suma evidentně pakatelem, kterou oželel, a jeho advokát již připustil možnost, že dotyčný se zpátky do Česka nevrátí. Problémem je, že Rusko, stejně jako mnohé jiné státy, své občany do ciziny k trestnímu stíhání nevydává.

Co teď? Alespoň řidiči-zabijákovi propadne kauce a český soud na něj vydal mezinárodní zatykač. Osud Jevgenije Nikulina by ho měl varovat, že cestování do zahraničí pro něj může být velmi nebezpečné a s velkou pravděpodobností by skončil v českém vazebním vězení.

Diskuze na webech a sociálních sítích jsou silně emotivní. Lidé volají po potrestání konkrétního soudce, který ho nevzal do vazby, a zabavení veškerého jeho majetku, jestliže nějaký na území České republiky nechal.

Ano propuštění dotyčného silničního piráta na svobodu bylo velkou chybou a minimálně útěková vazba byla na místě. Jeho vinou zemřela půvabná a vzdělaná šestadvacetiletá dívka – vysokoškolská učitelka. Doufejme, že viník nakonec spravedlnosti neujde. Právníci již diskutují o tom, že za podobné činy by měl být trest až dvaceti let vězení, ne maximálně osmiletý pobyt za mřížemi, který takovým bezohledným gaunerům hrozí nyní. S tím nelze než souhlasit.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…