Jan Ziegler: Tzv. palestinské velvyslanectví musí zmizet z Prahy

03.01.2014 22:19

Chápu rozčilení obyvatel městské části Praha –Suchdol, kteří mají strach o svoji bezpečnost a žádají, aby palestinské zastoupení z jejich čtvrti zmizelo.

Jan Ziegler: Tzv. palestinské velvyslanectví musí zmizet z Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Areál budoucí palestinské ambasády se nacází v Praze-Suchdole

Je to zhoubný relikt z komunistické éry, kdy socialistické Československo v rozporu s mezinárodním právem diplomaticky uznalo neexistující tzv. stát Palestina a de facto tak legalizovalo arabský terorismus. Prosím podepisujte petici za zrušení této anomálie.  

Lidé mají po podivném výbuchu trezoru v rezidenci palestinského velvyslance strach, co bude následovat. Je otřesné, že se něco takového mohlo vůbec stát, protože byly hrubě porušeny české zákony, které jištění trezoru pomocí výbušnin zakazují. Stejně tak je nehorázné, že u Palestinců byly nalezeny zbraně, které by mohly sloužit k vyzbrojení teroristické jednotky. Znamená to tedy, že Palestinci zneužívali diplomatické pošty k dopravě zbraní a výbušnin a plánovali, že z našeho území budou podporovat teroristy? Nejspíš ano.

Celý tento problém vznikl v éře hluboké totality, kdy komunistický Sovětský svaz a jeho satelity podporovaly palestinský terorismus a útoky na jediný demokratický stát v oblasti -Izrael. V roce 1988 pak komunistické Československo uznalo tzv. stát Palestina, který ve skutečnosti neexistoval. Tento tzv. stát, který otevřeně v rozporu s Chartou OSN vyhrožoval zničením židovskému státu a používal terorismus k dosažení svých cílů, byl od začátku nelegální. Proto i jeho diplomatické zastoupení v Praze je nezákonné.

Bylo by už konečně na čase, aby Česká republika našla odvahu, toto podivné palestinské velvyslanectví v Praze zrušila a jeho tzv. diplomaty vypověděla. I když se obávám, že za ministra zahraniční Lubomíra Zaorálka se toho asi nedočkáme, i když v Černínském paláci leží vypracována expertíza, která potvrzuje protiprávnost existence tohoto diplomatického zastoupení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.