Jan Ziegler: USA mají právo zničit íránské muslimské radikály

14.06.2019 16:58

Fanatický islamistický režim v Íránu opakovaně vyhrožuje Izraeli likvidací. Velitel íránského letectva generál Aziz Nasirzadeh nedávno uvedl, že Írán je připraven k válce, jejímž výsledkem bude zničení Židovského státu.

Jan Ziegler: USA mají právo zničit íránské muslimské radikály
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Íránské hrozby Izraeli jsou hrubým porušením mezinárodního práva. Chápu, že se někomu nelíbí Spojené státy americké jako světový četník a ony v této úloze také chybovaly. Ovšem to se stává, ale jestliže teď razantně umravňují Írán, tak dělají jenom dobře.

Představa, že někdo vyhrožuje likvidací Židům, kteří se stali obětí holocaustu - brutálního nacistického teroru, je nepřijatelná. Šest milionů židovských mužů, žen a dětí následkem antisemitského běsnění tenkrát zahynulo a toto už se nikdy nesmí a nebude opakovat.

Amerika jednoduše nedovolí zánik Izraele, a bude ho bránit před jakýmkoliv útokem. Nepřátelé Židovského státu by si také měli uvědomit, že arabští a islamističtí agresoři pokaždé dostali od Izraelců napráskáno. Izrael má zájem žít se svými sousedy v míru, ale pokud ti se k němu budou chovat agresívně a podporovat teroristické útoky muslimských fanatiků na jeho území, špatně skončí. Navíc Bůh nikdy neopustí vyvolený židovský národ, a i proto jej žádní nepřátelé nepřemůžou. Bože, žehnej Izraeli!

Je potřeba si uvědomit, že Írán ovládají nebezpeční muslimští fanatici, kteří brutálně utlačují jeho obyvatele. Konverze z islámu ke křesťanství se trestá v této zemi smrti. Běžnými tresty jsou třeba i bičování nebo sekání rukou. Tvrdě jsou trestány i ženy, které odmítají nosit šátek na hlavě. Zle také dopadl íránský právník Amir Salar Davoudi, který na sociální síti Telegram zveřejňoval případy porušování lidských práv, na jejichž řešení se podílel. Za „protistátní propagandu“ byl odsouzen k třicetiletému vězení a navíc dostane 111 ran bičem. ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…