Jiří Janeček: Co dál a jak pomoci živnostníkům a malým podnikatelům

21.11.2022 12:52 | Komentář

Den co den sleduji marný boj kolegů podnikatelů, zasažených nejprve covidovými opatřeními, a teď energetickou krizí. Lidé se dostávají po dvou letech do situace, kdy už přišli díky vládám o své podnikání, ale zůstaly jim dluhy, za které většinou ručili doslova střechou nad hlavou!

Jiří Janeček: Co dál a jak pomoci živnostníkům a malým podnikatelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Janeček z iniciativy Chcípl PES

Teď dochází k tomu, že jim banky berou zástavy za podnikatelské úvěry a doslova je vyhání na ulici! Většinou to jsou lidé, kteří odváděli desítky let daně a zaměstnávali občany ve svém okolí. V ČR dochází k rozdělení společnosti, na ty, co během covidu nepřišli ani o jednu korunu, a na ty, kteří o vše přišli.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Na jedné straně tu máme úředníky, chodící v době covidu pouze polovinu pracovní doby do práce, a nikdo to ani nepoznal, a na druhé straně tu máme podnikatele, kterým stát zakázal ve jménu blaha celé společnosti podnikat. Paradoxně to jsou většinou lidé, kteří jsou pracovití, odvážní a pomáhali budovat českou ekonomiku.

Dnes už jde jen o to, aby těmto lidem zůstal domov a mohli opět začít podnikat. Marné byly dopisy na vládu s žádostí o záchranný program. Vždyť i bezúročně půjčky by těmto lidem pomohly. A stačí tak málo, podnikatel, který prokáže, že o své podnikání přišel v důsledků nelegálních proticovidových opatření a v minulosti platil daně, by získal bezúročnou půjčku na vyplacení svého bydlení, kde žije se svojí rodinou. Díky EET a daňovým přiznáním je toto snadné prokázat!

Je velkou chybou obětovat střední třídu, která je i v Evropě páteří ekonomiky! Mnoho podnikatelů je dnes kvůli drahým energiím, dvěma letům covidismu a zejména chybějící pomoci ze strany vlády v obrovských problémech a nevědí, jak dál.

Pro záchranu podnikání v České republice je nutné postupovat jednotně - žádáme všechny postižené kolegy, aby se nám ozvali na email info@hnutipes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla