Jiří Jírovec: Čtěte ParlamentníListy.cz, pane Šarapatko

13.02.2016 14:20

Čtěte Parlamentnílisty.cz - to je výzva pro poslance Šarapatku, který v 12. února ve Sněmovně tvrdil, že Turecko je tak zvanou svobodnou zemí a má tedy povinnost uprchlíky na svém území roztřídit a ty, kteří nebudou shledáni hodnými politického azylu, poslat zpět do země odkud přišli.

Jiří Jírovec: Čtěte ParlamentníListy.cz, pane Šarapatko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Jírovec

Každý poslanec má kvanta asistentů, kteří jsou placeni z veřejných peněz. Tak ať se alespoň trochu snaží, aby jejich chlebodárci nevypadali jako absolutní blbci. Kdyby četli PL, mohli se základní informace o politickém azylu a konceptu svobodných (přijímacích) a cílových zemí dozvědět zadarmo například ZDE (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Prirodovedec-Jiri-Jirovec-Neinformovanost-v-Cechach-aneb-Tvrzeni-o-terorizujicich-muslimech-vznikaji-v-ochorelych-mozcich-418228) a ZDE (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Jirovec-Nymandi-v-Cechach-419995).

Jestliže poslanec neví, že EU nepovažuje Turecko za svobodnou zemi, může těžko chápat, že Turecko nemá k uprchlíkům jinou povinnost než čistě humánní.

EU mohla připlácnout Turky na svůj seznam. Nedávno to udělalo Německo s Alžírem, Marokem a Tunisem a předtím Kanada s Českem. K tomuto administrativnímu kroku není nutné, aby se daná země vnitřně zesvobodnila.

Jenže Turecko, to je jiná káva! EU potřebuje jeho udržet jeho „nesvobodnost“ jako důležitý, byť ne postačující, argument proti jeho přijetí do EU.

Turecko má vojenský význam pro NATO, ale jinak ty „pohanský psy“, jak je nazýval Švejk, hlavní hráči z EU nechtějí.

Současná migrační vlna je důsledkem geopolitických her. Tedy vyvážení válek pod hlavičkou demokracie a lidských práv.

Scénář je vždy stejný: vyvolat chaos a pak podporovat tu stranu, která pomůže rozvrátit daný stát a nechat vzniknout vládu, která bude vládnout v našem zájmu. Afghanistán, Libye, Irák, Sýrie a Kosovo jsou odstrašujícím příkladem neúspěšnosti tohoto modelu.

Současný svět je je veden politiky, kteří by mohli být souzeni jako váleční zločinci, kdyby pro ně existovat soud. V ČT24 byla zpráva, že probíhá soud 94letého staříka, bývalého dozorce v koncentráku. Spravedlnost musí být. Ve stejném zpravodajství byl záběr na Albrightovou, jak podporuje presidentskou kandidaturu Clintonové.

Nevím, jestli ten bývalý dozorce měl nějaký názor na smrt, kterou viděl a možná způsobil. Veřejně přístupný je ovšem názor Albrightové, že předčasné úmrtí asi 500 000 iráckých dětí (v důsledku sankcí, které se vztahovaly nejen na léky, ale i na lékařskou literaturu) stálo za odstranění Husajna. Jednou možná nějaký pitomec řekne, že šest miliónů uprchlíků ze Sýrie bylo dobrou cenou za odstranění Asada.

Zmíněná schůze Poslanecké sněmovny byla to, co Babiš nazývá žvanírnou (http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/039schuz/s039374.htm). Strašáci (veřejnosti) typu Okamury a Černocha se střídali s Kalouskem a několika dalšími, aby dvouminutovkami (faktickými poznámkami) vyplnili určený čas, takže se nedostalo na řádně přihlášené řečníky.  

Jediný z poslanců (Grospič) se osmělil zeptat, zda vláda nějak působí na spojence v NATO, aby přestali podporovat válku v Sýrii.

Většina řečníků blábolila o tom, že řešením problému je zašpérování hranic. Představují si zřejmě takové polopropustné síto, které zachytí uprchlíky, ale propustí nás volně, tam i zpět a unijní peníze k nám. Někteří mluvili o těch „pohanských psech“, kteří nám chtějí uprchlíky poslat, když jim EU nedá miliardy, které stojí vyživovat tábor zvíci dvou Prah.

Ani jeden z řečníků nezmínil další dva milióny uprchlíků, kteří jsou v táborech v Libanonu a Jordánsku.

Malý český člověk ochotně přijímá slova o uprchlících jako o kozomrdech, nepoužitelných protože jsou zvyklí ležet u koz (jak se domnívá poslanec Huml) a individuích, pro které nemá lidský život.

A pro nás snad jejich život cenu má?

Autor je přírodovědec, žije v Kanadě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla