Jiří Paroubek: Objevil se velký financiér kampaně amerických demokratů

07.03.2019 18:12

Nezaujatý pozorovatel sledující pohyby na americké politické scéně, je trochu překvapen ohromným zájmem kandidátů demokratické strany o pozici budoucího vyzyvatele dosavadního prezidenta Trumpa v příštích prezidentských volbách za necelé dva roky.

Jiří Paroubek: Objevil se velký financiér kampaně amerických demokratů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Těch jmen uchazečů je už asi patnáct. Přitom někteří možní a vážní uchazeči (Joe Biden, bývalý viceprezident) své definitivní slovo ještě neřekli. Velkou možnost být úspěšný v eventuálním střetnutí o prezidentství, by měl, pokud by do toho šel za demokraty, bývalý, třikrát zvolený, úspěšný starosta New Yorku, Bloomberg. Bloomberg ovšem z volebního klání překvapivě rychle odstoupil. Nechce se mu v komparzu kandidátů, bez viditelné podpory stranického establishmentu, bojovat pravděpodobně marný boj.

Myslím, že Bloomberg by v tom klání o nominaci demokratické strany, nemusel být úspěšný, ale jako prezidentský kandidát by velmi pravděpodobně úspěšný mohl být. Je centristický, s vynikající podnikatelskou i politickou reputací a se skvělým finančním zázemím.

Nicméně Bloomberg se projevil velmi státnicky, sdělil, že chce za každou cenu zabránit znovuzvolení Donalda Trumpa a že na tento účel věnuje demokratické straně 500 mil. USD. To by demokratům pokrylo více než třetinu očekávaných výdajů jejich volební prezidentské kampaně...

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.