Jiří Paroubek: Proč se Bakala a spol. bojí Paroubka?

14.10.2021 7:29 | Komentář

Tahle jejich fobie trvá už dlouhou dobu. Článek z pera redaktora Kubity v HN mě utvrdil v tom, že je jsem pro ně stále živé téma.

Jiří Paroubek: Proč se Bakala a spol. bojí Paroubka?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

J. Kubita o mně píše v souvislosti s někým uvažovaným mým návratem do ČSSD, že řešením problémů ČSSD nejsou „oportunisté“, jako jsem já.

No, chci se pana Kubity zeptat, jako nájemného novináře Zdeňka Bakaly, v čem se vlastně projevoval, v letech 2005-2010, kdy jsem byl ve vrcholných politických funkcích, můj oportunismus. A jestli si myslí, že by mě lidé volili, kdyby si mysleli, že jsem oportunista.

Připomínám, že jsem ČSSD v dubnu 2005, když jsem se stal předsedou české vlády, převzal tuto stranu s preferencemi na úrovni 10%. Za třináct měsíců poté ve volbách do sněmovny získala ČSSD téměř třetinu hlasů voličů. To byl její historicky nejlepší volební výsledek za 143 let její existence. O dva roky později, na podzim roku 2008, se republikou přehnala oranžová tsunami. V krajských volbách tehdy ČSSD získala téměř 36% hlasů a do čela všech třinácti krajů se postavili sociálně demokratičtí hejtmani. A z 27 senátních volebních obvodů tehdy strana získala 23 senátorů. Jak by si lidé mohli myslet, že jsem oportunistou a dávali by přitom straně, kterou jsem vedl, takovou mohutnou podporu.

Já jsem se naopak vždy snažil plnit slovo a plnit programové sliby voličům. A to je rozdíl proti oportunistům ať se jmenují Sobotka nebo Petříček, kteří přivedli sociální demokracii do současné tragické situace.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …