Jiří Paroubek: Republika prokurátorů

20.07.2017 20:56

Dnes u Městského soudu v Praze pokračoval soud v kauze tzv. trafik pro poslance. Státní zástupci chtějí za každou cenu najít důvody, které by ospravedlnily zásah policie podpořený státním zastupitelstvím v červnu 2013 na Úřadu vlády.

Jiří Paroubek: Republika prokurátorů
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Proto se udržuje tzv. kauza Nagyová (nyní Nečasová) týkající se údajného sledování bývalé manželky premiéra Nečase. A proto také soud pokračuje nyní v projednávání kauzy tzv. trafik pro exposlance ODS. Připomeňme jen, že po odstoupení z funkce poslance byla třem odcházejícím poslancům ODS nabídnuta jiná lukrativní angažmá.

Pokud by toto byl trestný čin, tak by to prakticky v každém volebním období znamenalo pročistit existující vládu, protože, bohužel, politické obchody patří k politice. Ať se to komu líbí nebo ne.

Pokud bude soud postupovat opravdu nezávisle, bez politických tlaků, musí dojít k jedinému možnému závěru, a sice ke zrušení trestního stíhání obviněných.

Nebyl jsem nikdy politickým příznivcem premiéra Nečase a jeho vlády. Vždy jsem proti nim tvrdě politicky bojoval. Ale při představě, že by vlády v ČR měly končit i někdy v budoucnu podobným způsobem, jako v červnu 2013, tedy zásahem policejního komanda, mě jímá hrůza. Vlády mají padat při parlamentní proceduře a nikoliv na základě policejní akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …