Jiří Paroubek: Situace se přiostřuje, hysterie stoupá

28.02.2020 19:35

Antibabišovský server Echo24 s velkou rozkoší informoval, že premiér Babiš byl vypískán a zřejmě také trochu pozurážen dvaceti (!) demonstranty. Echo24 dramaticky informuje, že dvacet, jistě zcela nezištně a bezúplatně demonstrujících, dělalo ohlušující rámus jednak v Jaroměři a poté v Náchodě na nádraží, a poté cestou z nádraží do tamního hotelu Beránek. Používalo obvyklé výrazové prostředky typu „Fuj!“, „Hanba!“ anebo „Babiše do koše!“.

Jiří Paroubek: Situace se přiostřuje, hysterie stoupá
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Náchod je více než dvacetitisícové město a tak konstatuji, že dvacet demonstrantů, kteří dorazili přímo na nástupiště nádraží, kam premiér přijel vlakem, je vlastně jednou tisícinou obyvatel Náchoda.

Podobný vyrvál byl, jak již jsem výše uvedl, uspořádán také v jiném městě Hradeckého kraje, které předtím premiér navštívil, a to v Jaroměři.

Z nádraží v Náchodě se premiér Babiš odebral do náchodského hotelu Beránek, doprovázen demonstranty, a to na setkání se starosty Královéhradeckého kraje. Setkání v hotelu řídil úspěšný náchodský starosta a poslanec za ČSSD Jan Birke.

Server Echo24 dělá dnes hrdinu z jakéhosi starosty tisícové obce, který se nedostavil na setkání s premiérem a celkem hrubým způsobem toto setkání odmítl. Vděčné hnutí STAN dalo tomuto smutnému hrdinovi, který za ně kandidoval, prostor, aby se s premiérem vypořádal s tím, že prý na webu STAN sdělil: „Odmítám v naší zemi vládu jedné strany, řízenou jako firmu, bývalým komunistou a současným oligarchou, kterému velká část veřejnosti jeho prohřešky promíjí“. Tolik tedy vzbouřený starosta Miletína na stránkách STAN.

Pomíjím to, že chování starosty Miletína ve vztahu k jednomu z nejvyšších ústavních činitelů státu je vcelku nechutné. Řadu občanů, kteří pana starostu v dobré víře volili, celkem nezajímají starostovy soukromé názory na premiéra. Ale zajímá je to, zda se mu podaří získat pro obec nějaké investice, které by obec pozvedly. Pan starosta mohl na takovém setkání s premiérem získat také určité informace, které by mohl ve prospěch obce použít.

Starosta Miletína se tedy choval jako antihrdina, neprozíravě, neurvale vůči funkci premiéra, kterou by měl respektovat ať je premiérem kdokoliv. Zejména, pokud takový člověk má stále vysokou podporu veřejnosti, a to A. Babiš skutečně má.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…