Jiří Vyvadil: Bude Kalousek zastřelen během svých odpudivých projevů ve Sněmovně?

11.07.2015 16:00

Jistě není v České republice většího politického gaunera, hochštaplera a podvodníka než je Miroslav Kalousek. Kdykoliv promluví, lituji, že před čtvrt stoletím jsem tak silně podporoval zastupitelskou demokracii.

Jiří Vyvadil: Bude Kalousek zastřelen během svých odpudivých projevů ve Sněmovně?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jestliže smyslem toho, co zde nastalo za čtvrt století je fakt, že si tato postava mohla pohrávat po 7 let s národem, zadupat jakýkoliv rozvoj ekonomický, sociální čili pokračovat v cestě přiblížení se životní úrovni Západní Evropy a jestliže tato postava, ožralá jak prase, si ve Sněmovně dovolí přeměnit schůzi Poslanecké sněmovny nad projednáním zákona o elektronické evidenci příjmů, čili něčeho, co v každé normální evropské zemi už po desetiletí funguje, v tyátr, pak se jednoznačně hlásím k tomu, abychom  tuto tzv. demokracii zrušili  jako chybný model a přijali čínský model autoritivního kapitalismu řízeného komunistickou stranou, kdy životní úroveň jejich lidí za stejné údobí vzrostla mnohonásobně rychleji a Čína zdá se vytvořila zcela unikátní model smyslupné organizace společnosti.

Ne nežertuji. V Číně by lidé typu Kalouska, kteří po 7 let rozvraceli ekonomiku země už dávno byli veřejně popraveni. V Číně totiž pouhý pokles růstu o 1-2 procenta na pro nás nemyslitelných 7-8% je prakticky vlastizradou.

Ano, i naše země se uměla po sedmi těžkých letech škrtů a deprese zbavit Kalousků, přeneseně Fialů a přece jenom odstartoval proces naděje až tak dalece, že sice nedosahujeme Čínu a někdo by už měl konečně vysvětlit, proč to tak neumíme, ale  vzdor hysteriím ohledně možného útoku Ruska, či totálního převálcování země uprchlíky a podobně, alespoň na chvíli je na čele evropského peletonu.

Problém zní ovšem jinak. I díky hochštaplerovi Kalouskovi jsme ztratili neskutečně mnoho času. V roce 1989 snad všichni politici opakovali, že do 10 let dosáhneme životní úrovně Rakouska či Německa. I díky Kalouskovi jsme stále jen žebráci ve vztahu k Západu.

Po čtvrt století jsme na ubohých 80 % průměru Evropské unie.

Mnoho našich spoluobčanů i díky pravicovým vládám od Klause, Topolánka, Nečase – Kalouska má oprávněně pocit, že je to osobně pro ně ztracená polovina života.

Ano, je to ztracené čtvrt století, díky Kalouskům a dalším.

Ten nadpis jistě je jemně přehnaný. Ale jen jemně, pane Kalousku.

Naše země musí odstartovat a chovat se normálně.

Pane Kalousku, na rovinu,

toto je vždy i uprostřed emocí jedna z politicky nejklidnějších zemí.

Ale naprosto klidně konstatuji, že kdyby se Vám něco stalo, 70 % národa by to – a logicky a ze svého úhlu spravedlivě, jednoznačně schválila.

Začněte přemýšlet, začněte se léčit z 5.stupně alkoholismu, a pokud už jste v tom stavu, že se změnit nemůžete, po svém způsobu se modlete.

Snad každý vidí, že rozpoutáváte bouře a dobře to dopadnout nemůže.

JUDR. JIŘÍ VYVADIL
advokát,
rozhodce Rozhodčího soudu při HK a AK ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.