Jiří Vyvadil: Jediný pokyn Putina a kabaretní vojenský puč Trumpovy loutky Guidóa se sesypal…

02.05.2019 20:33

Stydím se za politiku našich představitelů za posledních třicet let ve službách války jménem NATO.

Jiří Vyvadil: Jediný pokyn Putina a kabaretní vojenský puč Trumpovy loutky Guidóa se sesypal…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Souhlasili jsme s humanitárním bombardováním Jugoslávie, byli jsme součástí koalice ochotných ve válce v Iráku, podíleli jsme se a podílíme na nelegitimní válce v Afganistánu bez mandátu RB, mlčeli jsme k rozbití Libye, mlčeli jsme k útokům proti Sýrii a nyní jsme se opět jako šťastné a bezelstné děti přidali k Trumpovu zvěrstvu a napomáháme svržení legitimního venezuelského prezidenta Madura…

Každý ví, že jinak podporuji Miloše Zemana a Andreje Babiše, a za tento idiotský krok je odsuzuji a v několikakerém přístupu.

Je úplně jedno, zda padesát vůči USA servilních zemí uzná samozvaného tzv. prozatímního prezidenta Guidóa. Pro OSN to nemá žádný význam a faktický význam, zejména po včerejším fiasku je směšný. Členem OSN je a zůstává Venezuela vedená prezidentem Madurem.

Guido jistě bude mít na své straně Reuters, CNN atd., má za sebou část svých příznivců, ale to je všechno. Kdyby to nebylo tragické, pak je včerejší pokus o vojenský převrat s cílem svrhnout Maduru doslova taškařice. Chtít svrhnout režim opírající se o jednu z nejlepších armád v Latinské Americe, disponující výcvikem i zbraněmi z Ruska s pomocí sedmdesáti vojáků nemá chybu. Dnes už se vzbouřenci rozutekli po ambasádách Chile či Brazílie s žádostí o azyl.

A teď k tomu Putinovi. No on klidně může snižovat výdaje na svou armádu a s úsměvem na rtech ji nechat vypadnout z první pětice, když hysterie z toho, co činí a dokonce ani nečiní mu dává rovnocennou sílu s USA.

Pompeo fňukal na CNN, že už Maduro měl připraveno letadlo na opuštění země, ale stačilo, když mu to Putin přátelsky zatrhl, a ten bídák zůstal v zemi a tak nadějný puč zase ztroskotal.

Možná to je pravda, možná ne. Ať tak či onak, Putin bez jediného výstřelu a hnutím malíčkem opět Venezuelu ovládl.

Jo, že je tam zle, to samozřejmě víme. Podle odhadů odborníků sankce USA a Západu od roku 2014 přinesly Venezuele ztrátu několika set miliard dolarů. To aby bylo jasno. Takže zle tam být skutečně musí.

Věci jsou už dnes přehledné a nové síly poráží staré….

Proto musel být drtivě poražen Porošenko, a proto zřejmě bude i stíhán, proto zvítězil v Sýrii Asad, proto zřejmě v Libyi zvítězí Haftar, a proto drtivě budou poraženi Američané v Afganistánu a nás ať tam ponechají, když se nám tam tak líbí. A proto celá dobrodružná akce se samozvaný prezidentem Guidóem skončí s fiaskem. Prostě Purin pokračuje po svém vítězném tažení světem. Mimochodem, kdyby alespoň Babiš se Zemanem četli zprávy, pak by se dozvěděli, že na návrh Španělska už například Německo neuznává Guidóa jako prozatímního prezidenta a jen jakousi sice významnější, ale přece jenom soukromou osobu. Nesplnil totiž podmínku vyhlásit do třiceti dní volby podle vnitřních venezuelských předpisů a tak státu prozatímního prezidenta ztratil. A stejně tak Španělsko včerejší puč onoho diletanta Guidóa otevřeně odmítlo.

Teď už jde fakt jen o to, abychom se přestali chovat jako baby i my.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…