Jiří Vyvadil: Miloši Zemane, to, jak se stavíš k uprchlictví, je zbabělá a tragikomická fraška

16.08.2015 19:57

Miloš Zeman chce pobíhat se zbraní v ruce po hranicích, aby zabránil vpádu uprchlíků do naší země. A svolává porady s náčelníkem generálního štábu, aby dojednal možnost nasazení vojáků proti uprchlíkům na týchž hranicích.

Jiří Vyvadil: Miloši Zemane, to, jak se stavíš k uprchlictví, je zbabělá a tragikomická  fraška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Směšné.

V době, kdy byl Miloš Zeman premiérem, žádalo každoročně o azyl na 10 000 uprchlíků. A samozřejmě, že z Afganistánu, Kosova či Ukrajiny, tedy jako dnes. A samozřejmě, že mezi nimi byla většina muslimů…

Nevzpomínám si, že bys tehdy nějak vyšiloval.

Dnes je to za 8 měsíců 800 žadatelů. A mimochodem, téměř se vsadím, že maximálně bude vyhověno cca 70 – 80 žadatelům. Natolik Hajšmana z ministerstva vnitra znám.

Ten počet se snad ani nevejde do matematiky …0,000

Co tím sleduješ?

Zatímco v Maďarsku, Itálii, Řecku lze mluvit o pohromě, u nás je pohoda a kdyby nebylo hysterie České televize,  jak správně podotknul starosta Bělé pod Bezdězem, vše by bylo v pohodě.

Získal sis srdce svých voličů výrokem, že jsme sem žádného z uprchlíků nezvali.

Národ plakal nadšením. To je jejich prezident…

Směšné.

Kdybys řekl: Nikdo Vás sem nezval, ale chápu, že ani nikdo z Vás, kdo překročil tyto hranice, zde ani o vteřinu déle než je nezbytné nechce zůstat, bylo by to dokonalé. Ale věta: Nikdo vás sem nezval je idiotský paskvil nastolená proto, aby se vzbudila zcela nepodložené vášně.

Připouštím, že podobné paskvily mají v českém národě odezvu.

Svého času zvítězil Kalousek s tézí, že když se dostane k moci ČSSD vedená Paroubkem, nastane u nás bankrot jako v Řecku. Byla to totální pitomost, ale národ na to skočil a následné roky v režii Miroslava Kalouska v podobě tupých škrtů obyčejného chemika nás strhlo pod úroveň sousedních zemí.

Když zveš náčelníka generálního štábu k diskuzi na to, kolik má být uvolněno vojáků na boj proti uprchlíkům, jen zírám…

Z TĚCH ZEMÍ, KTERÉ JSI ZAVRHL, POŽÁDALO O AZYL TUŠÍM 65…

Jsi vůbec při smyslech?

U paranoiků typu Bartoše, který vzývá blanické rytíře, či Konvičky, který promítá (a nevím proč ukamenovávání žen kdesi v nějaké ismálské zemi), či Japonce Okamury, který se vydává za českého vlastence a bojuje proti uprchlíkům tu venčením svého psa v Teplicích či bojkotováním kebabu, člověk chápe, že jim spíše patří svěrací kazajka, ale Ty bys měl  přece jenom přemýšlet. Už nejsi předsedou vlády, který může, byť je to trapné, chytat laciné body, jsi prezidentem, mimo jiné i mým hlasem a přece jenom bys neměl sklouzávat do primitivních vod laciných gest.

Řeknu to jinak, Miloši Zemane:

Česku v současné době (a nemluvím o době za 10 let) absolutně nehrozí, že by se sem chtěl někdo natrvalo přistěhovat ze zemí, jak ty říkáš, kulturně odlišných. Byl by to idiot a to ti migranti nejsou.

Absolutně všichni směřují do Německa, do Švédska či Británie.

Tak jako pro Tebe jsou uprchlíci nepřijatelní, je pro ně nepřijatelná Česká republika.

A přestaň už na toto téma lhát.

Jedinými uprchlíky, kteří u nás jsou, jsou ti, které  Chovanec pochytal, zajistil a kteří s odporem bez mobilu často a peněz, odpočítávají oněch 40 dní, kdy budou muset být propuštěni.

Na rozdíl od Tebe onen starosta Bělé pod Bezděsem, dokázal větší státnickou moudrost a ve spolupráci s policií organizuje autobusovou linku do Německa pro ty, kteří jsou propuštěni …

Ale dál.

Když ses nedávno, Zemane, vyjádřil k příčinám vzedmutí vlny uprchlíků, vcelku, ale jen vcelku, jsi správně poznamenal, že ji vyvolaly nesmyslné války v Iráku, či Libyi…

Bylo to krotké hodnocení, ale připusťme, že z oblasti našeho geopolitického uspořádání, tj. Západu ani toto krotké hodnocení nikdo neříká.

Ve skutečnosti platí, že zrušením rovnováhy sil mezi Západem a Sovětským svazem v roce 1989 vypukl doslova gejzír válek, vedených USA a Západem, které zpustošily prakticky celý blízký a Střední východ, Jugoslávii, a dokonce nedávno Ukrajinu, vedly k vyvraždění a umučení miliónů a hlavně, k miliónům uprchlíků.

A teď jsme, Miloši Zemane, u kořene věci.

Jsem zásadním odpůrcem havlismu, který pod účelově pojatými lidskoprávními idejemi podporoval zrušení základní zásady mezinárodních vztahů, zásady nevměšování.

Havlisté podporovali všechny války vedené USA a Západem a bezvýhradně. Nezajímali je ty milióny mrtvých a uprchlíků… A potom ty bestie, udělají střih a jako by z vnějšího světa podporují ochranu a umístění těch, které ty jejich války vyvolali.

To je na zvracení.

Ale Miloši Zemane, i Ty neseš odpovědnost jako významný představitel této země v minulosti i nyní za vraždy nevinných a milióny uprchlíků.

Byl jsi předseda vlády, kdy jsme vstoupili do NATO, kdy  se uskutečnilo humanitární bombardování Jugoslávie, resp. Srbska. Každý chápal, že tím Clinton potřeboval upevnit svou pozici narušenou jeho profláklou nevěrou se stážistkou Levinskou, které s originalitou sobě vlastní šťoural doutníkem v jejím přirození. V USA mu to pomohlo, nebyl odvolán, v Jugoslávii to stálo tisíce životů a přivedlo to k moci islámsko teroristickou vládu v Kosovu…

Tys tehdy souhlasil a dodnes desetitisíce Kosovců zaplavují Evropu.

Jednou z nejnesmyslnějších válek je válka v Afganistánu, která je Tvou lahůdkou, že tam dokonce posíláš i svou ženu k vojákům, kteří slouží nepochybně vzhledem k loutkovému vedení v Kábulu jako okupanti.

Ty milióny uprchlíků je i Tvoje dílo.

Nemůžeš asi ze Libyii, ale neslyšel jsem Tě vznést jedinou námitku proti snaze odstranit posledního – jistě autoritativního, ale v podstatě SEKULÁRNÍHO syrského prezidenta Asada. Už teď jsou to milióny Syřanů, kteří musejí prchat. Je to samozřejmě na prvním místě chyba USA, Francie či Británie a samozřejmě i všech našich vlád. Ale ten Sobotka, Miloši Zemane sice jistě nechápe, o co jde, ale alespoň blbě nekecá.

To, co se děje v Sýrii je pro nás neodpustitelné.

A vytýkám Ti, že se k tomu nestavíš.

Když teď Turecko využilo tzv. války proti Islámskému státu, aby mohlo zlikvidovat kurdskou opozici, která nejsrdnatěji bojovala proti džihádistům, čekal jsem od Tebe alespoň slovo.

Zbaběle jsi mlčel.

Poprvé mne překvapil Schwarzenberg, který označil tuto záležitost jako zradu.

A Ty jsi mlčel.

Kdybych to shrnul.

Za milióny uprchlíků v dnešním světě, které se kamsi valí a do Evropy je to pořád jen tak desetina jejich množství může zločinná politika Západu, a tím samozřejmě i všech našich vlád a jejích představitelů.

Jediný státník, který se vždy proti těmto válkám postavil, byl u nás Václav Klaus.

Vždy byl proti.

Shrnu to: Islám přirozeně do Česka nepatří, o žádné uprchlíky nikdo z rozumných lidí nestojí.

Ale, Miloši Zemane, byl jsi jedním z rozhodujících činitelů našeho přičlenění k Západu.

Když už Západ rozvrátil svět, máme povinnost převzít za to odpovědnost.

Jistě ne s radostí, jistě ne s nadšením jako Halíci s spol.

A s pocitem pokory za naše zločiny a pocit odpovědnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…