Jiří Vyvadil: Souhlasím s Donaldem Trumpem, že Merkelová je neštěstím Evropy a musí být izolována…

22.08.2016 10:40

Zanedlouho sem přijede kancléřka SRN Angela Merkelová. Nevím jestli je to moudré…

Jiří Vyvadil: Souhlasím s Donaldem Trumpem, že Merkelová je neštěstím Evropy a musí být izolována…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Připomíná mi to údobí mnoho desítek let zpětně, kdy do Československa přijel iránský šáh Réza Páhlaví a ač jednoznačný stoupenec USA byl zde přivítán s nesmírnou pompou. Ten Řád Bílého lva mu hodně slušel. Za půl roku zvítězila islámská šíitská revoluce, Páhlaví emigroval do USA a za nějakou chvíli i zemřel na rakovinu.

Takže sem přijede Angela a přijíždí v době, kdy noví lídři, kteří budou v Evropě zvoleni se s ní budou muset poprat.

Merkelová zničila vše, pro co jistě většina toho národa spontánně a ráda dala kdysi v referendu hlas Evropské unii.

Zničila Evropu míru, harmonie, bezpečnosti a prosperity, která byla tak lákavá.

K ekonomice se nechci příliš vyjadřovat, ale je nesporné, že eurozóna prakticky nepřetržitě od roku 2008 trpí hlubokými problémy, nezaměstnanost v jižních křídle je bolestivá a statisíce a milióny mladých nemají před sebou perspektivu.  A za tím vším je leitmotiv Merkelové šetřit i za cenu prakticky deset let trvající stagnace a krize eurozóny…Angela umí ekonomiku pouze z hlediska úzkých německých zájmů, ale pro Evropu jako celek je ekonomickou pohromou…

Nicméně, to by ještě absurdně nebylo to nejhorší..

Kdykoliv ovšem slyšíme slova o tom, že Evropa je oázou míru, pak je to prakticky již goebelsovská lež.

Válka v Iráku, kterou rozpoutaly USA i za naší trapné pomoci, odstartovala rozpad Blízkého a Středního východu a byla založena na bushovské lži o existenci  zbraní hromadného líčení…To co následovalo, včetně vzniku islámského státu je jen a jen důsledkem tohoto stavu a následné války v Libyi, puč v Egyptě, válka v Afganistánu to vše učinilo svět nebezpečným.

Stejné nebezpečí přenesené na evropskou půdu vyplývá ze státního puče v Kyjevě, kterým  byl odstraněn ukrajinský prezident Janukovič, se kterým Evropská unie ještě pár dnů předtím jednala jako s demokraticky zvolenou hlavou státu a vedoucí představitelé EU se sním slavnostně nechávali s ús,ěvy na rtech fotografovat.  

Válka v Iráku, odstartovala vznik islámského státu, převrat v Kyjevě odstartoval vojenskou a politickou konfrontaci Západu a hlavně Evropy proti Rusku.

Je to naprosto neomluvitelné, už čistě z pragmatického hlediska.

Zatímco islámský stát, pokud by Západ s Ruskem poctivě koordinoval své postupy je v zásadě lehce zničitelný, německé zahájení konfrontace proti Rusku, tak jako vždy v minulosti nemá ani z vojenského hlediska naději na úspěch, ale hlavně nemá morální odůvodnění.

Merkelová, přes varování svých předchůdců Helmuta Schmidta, Gerharda Schödera či Helmuta Kohla, otrávila evropské prostředí na několik let hrozbou války a je ostudou evropských politiků i našich , proč to Němcům po zkušenostech z minulosti dovolíme. To nám nestačila  1 .světová válka, to nám nestačila drastická okupace celé Evropy během 2. světové války, která hrozila zlikvidováním celé evropské civilizace, o Češích, Moravanech a Slezanech nemluvě?

To  nejhorší, co se mohlo stát se stalo. Merkelová zjistila, že prakticky neexistuje, v Evropě politická síla či představitel, který by se jí postavil.

Když zjevně po domluvě s Obamou pronesla věty, že každý ze syrských uprchlíků je vítán, začal  další krok k destrukci Evropy. Především je jasné, že ze Sýrie neutíkají sekulární civilisté, ti nepochybně spíše inklinují k režimu prezidenta Bašára Asada, utíkají často islámští fundamentalisté a samozřejmě džihádisté. Má pravdu Asad, když tento tok uprchlíků ze Sýrie kritizuje a má pravdu Trump, když migrační politiku Merkelové pokládá za šílenou. Zcela neodpustitelné ovšem je, že Merkelová se nikoho neptá, žádného z politických partnerů, žádných orgánů EU a jen tak mimochodem pozve  milióny…

Samozřejmě, že tento krok neučinila z důvodů emocí. Jen projevila jeden z mnoha desítek lstivých kroků ve své politické kariéře, když automaticky převzala námět společného dobrozdání ministra hospodářství a vicekancléře za SPD Sigmara Gabriela a elity německých bankéřů a podnikatelů a potřebě přijímání l/2 miliónu uprchlíků každý rok.  Že to byl krok, který se nepotvrdil a že žádný ekonomický zázrak z 60. let minulého století se neopakuje, je vidět.  

To by samo o sobě bylo vlastně jen otázkou Německa, kdyby…

Merkelová jaksi mimochodem před jedním selfíčkem zrušila existenci tzv. dublinských dohod a vystavila země od Řecka, přes Maďarsko až k Itálii přílivu statisíců. To už je vrchol arogance a svévole.

Ještě horší je, že okamžitě, co se ukázala minimálně technická nedomyšlenost jejího počínání, naprosto tvrdě začala ona sama či prostřednictvím EK prosazovat povinnost spoluúčasti ostatních zemí, i těch, které s ní nesouhlasily na tomto jejím plánu.

Kvóty…Víc netřeba komentovat.

A tam někde už se blížíme k jejímu závěrečnému morálně politickému a hlavně strategickému selhání, když se nedomyšlennost svého rozhodnutí pokoušela vyvážit dohodou s tureckým prezidentem Erdoganem. Zradila proevropsky cítící převážně sekulární vrstvy a v opakovaných volbách Erdogana podpořila.

To bylo na morální zvracení.

A když zvítězil, následně začala organizovat dohodu o navracení uprchlíků, slibovat miliardy, zrušení víz a urychlení přístupových rozhovorů do EU.

To bylo na ještě horší morální zvracení…

Když se to tak nějak zašmodrchalo a vypukl puč, o kterém víceméně jsou jasné indicie, že byl organizován celosvětovou sítí islamistického klerika Gülena, ve spojení či s vědomím minimálně části americké administrativy, CIA či FBI a kdy Vladimír Putin na poslední chvíli včas Erdogana varoval, udělala Angelka chybičku, která se neodpouští. Podle veřejných zdrojů, v situaci, kdy Erdogan tak tak prchnul z hotelového komplexu, kde měl být zavražděn a znejistěný ji z letadla žádal o poskytnutí azylu, holčička toto odmítla.

To už ani není na zvracení.

To, že Erdogan následně  nechal Angelice ukázat na několika místech, jak za ním turečtí Němci a nebo němečtí Turci stojí, každý pochopil. A pochopil přesně ten smysl, jaký to má.

Nuže tato Angela Merkelová k nám má tento čtvrtek zavítat. Bude si prohlížet nějaké vědecké pracoviště. Jak říkám, je to jako návštěva šáha réza Páhlavího. Dnes ještě neplatí, že v Evropě neznamená nic, to souhlasím.

Ale ten čas v každém případě příjde…

Ve jménu vyššího principu mravního musí Evropané Merkelovou ať po dobrém či po zlém izolovat.  

Nejde fakt o nás a kupodivu – a tady budu asi proti všem – nejde ani o Německo. V Německu příští rok, sice utahaně, ale přesto nějakou tu koalici možná vytvoří.

Jde o volby v Evropě : Itálie, Nizozemsko, Francie atd…

A když na podzim Erdogan pustí ty statisíce migrantů do Německa, když v Rakousku zvítězí za Svobodné Hofer a lidovci a socialisti se budou moci přetrhnout, kdo z nich zvítězí v přízni o sestavení budoucí spolkové rakouské vlády a když v listopadu by zvítězil snad nejostřejší světový kritik Merkelové Donald Trump coby prezident USA, pak si zpětně zopakujme, proč sem ta nebohá žena nyní jezdila a hlavně, co je to za premiéra, který ji pozval…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…