Jiří Vyvadil: Že je Drahoš šedivou myší ví každý, teď ovšem postoupil na level politického pablba

01.12.2017 19:02

Nelibuji si v urážlivých slovech, ale to co dnes předvedl fyzik Drahoš zcela upřímně předčilo mé očekávání.

Jiří Vyvadil: Že je Drahoš šedivou myší ví každý, teď ovšem postoupil na level politického pablba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nemám potřebu poslouchat ty, které nevolím, a protože jejich promluvy mi způsobují tachykardie, neslyšel jsem tuším ani jednu předvolební debatu před říjnovými volbami a nelitoval jsem toho. Trochu trpím teď, když zejména zástupce tzv. Demokratického bloku poslouchám po volbách, ale s to už mohu eliminovat.

Zcela zásadně proto ani neposlouchám kandidáty na prezidenta. Tak jako zvítězil můj kandidát ve volbách do Sněmovny, tak předpokládám, že zvítězí i můj kandidát na prezidenta, jímž je staronový prezident. Proč bych měl poslouchat někoho jiného.

Jiří Drahoš asi usoudil, že ať se  snaží, jak se snaží, pořád je na druhém místě za Zemanem a rozhodl to vzít útokem. I obrátil se na Sobotku, coby odstupujícího  předsedu vlády, aby zjistil, zda cizí (samozřejmě) ruské dezinformační kanály nechtějí ovlivnit naše demokratické volby, tak jak se to stalo v USA, Francii a Německu.

Aleluja. Asi mu to všechno vlezlo na mozek.

Bude-li tento fyzik zvolen prezidentem, bude to pablb par excellence.

V USA zvolený prezident Trump kategoricky vylučuje, že by Rusko mohlo ovlivnit volby v jeho prospěch a mezi námi, copak ta bába Clintonová mohla zvítězit?

Drahoš určitě nesleduje kromě fyzikálních procesů nic jiného. Jinak by zaznamenal, že francouzský  Emanuel Macron jako první zahraniční návštěvu pozval do Pražíže po své volbě nikoho jiného než Vladimíra Putina a přijal ho ne jako obvykle v Elysejském paláci, ale přímo ve Versailes. A prohlašoval, že Evropa potřebuje Rusko a že bez Ruska není možné řešit hlavní problémy dneška. Copak by to dělal, kdyby Putin proti němu intrikoval.

Merkelová jednoznačně vyloučila vliv Ruska na jejich volby a potvrdili to i ostatní a i prezident Steinmeier, který byl mimochodem rovněž v minulém roce zvolen navštívil Putina a vyslovil se za zcela nový a lepší začátek mezinárodních vztahů. Mimochodem jediný, kdo masivně odposlouchával německé představitele v nedávné minulosti byla CIA, ale to by Drahoš ve svém jednorozměrném uvažování už vůbec nebyl schopen pochopit.

Když dnes civilní rozvědka vyvrátila, že žádné poznatky o vlivu ruských zahraničních služeb na naše volby nezaznamenala, Drahoš se s tím nespokojil se s tím a odhodlaně prohlásil, že, že si to po Sobotkovi ověří i u příštího premiéra.

Blahoslavený chudý duchem.

Nejenže je to blb, ale navíc je  neodbytný. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…