Josef Provazník: Dvě minuty nenávisti na Klause nestačí. Úderníci Babiš a Okamura plní normy na 150%

03.01.2014 18:42

Andrej Babiš a Tomio Okamura získali dohromady téměř 25% všech voličů, kteří splnili svoji občanskou povinnost.

Josef Provazník: Dvě minuty nenávisti na Klause nestačí. Úderníci Babiš a Okamura plní normy na 150%
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident ČR Václav Klaus

Úspěchu dosáhli především proto, že se v takové míře vyhraňovali proti všem polistopadovým politikům. Mnohým z těchto voličů zněla všechna ta pavlačová obvinění jako rajská hudba. Jistá část populace totiž velmi ráda slyší, když mohou své osobní neúspěchy svést na „ty nahoře“. Své oblíbené spasitelé milují ještě více, když jim tito předhodí obětinu, do které mohou promítnout všechny své frustrace a nenávist. Vy přece za nic nemůžete, to ti zlí politici. Jen ti kradou a podvádí. Pseudorealita líčená ústnatým Babišem a Okamurou má se skutečnou realitou pramálo společného. Záměrné zveličování existujících problémů a přibarvování reality temnými barvami bylo vždy doménou extrémistů, za které oba pány považuji.

Naposledy mě zaujala předvčerejší vyjádření obou pánů na adresu Václava Klause. Kam se na ně hrabe „otec“ Halík, který za největší událost roku 2013 považuje vypršení prezidentského mandátu VK...

Tomio Okamura si v následující pasáži, kterou jsem si vypůjčil z jeho úderky, řekl o pozici ústředního mluvčího pouliční lůzy. Jeho demagogie snese srovnání snad jen s komunisty:

"Naše země vskutku nevzkvétá, jak by mohla, nebýt vlád Klausů, Grossů a dalších vejlupků. Stát utrpěl větší škody než za druhé světové války a ročně páchá sebevraždy pod ekonomickou tíhou stále víc a víc lidí a víc a víc seniorů..."

Panu Tomiovi mohu sdělit, že moji prarodiče zemřeli přirozenou smrtí před několika málo lety a nikdy je ani nenapadlo páchat sebevraždu „pod ekonomickou tíhou“ čehokoliv. Využívat k politickému boji hraniční krok psychicky nemocného člověka, který se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa, může opět jen psychicky nemocný člověk či bezskrupulózní hyena. Vyberte si sami, do které skupiny zařadit Okamuru. Neexistuje žádný graf, který by dokazoval tvrzení Okamury, že „víc a víc lidí páchá sebevraždy pod ekonomickou tíhou“. Dávat do souvislosti domnělé sebevraždy s konáním kteréhokoliv polistopadového politika je lež, nebezpečná lež, které mohou naslouchat jen nebezpeční lidé. Takoví lidé, kterým pojmy jako demokracie a svoboda nic neříkají. Potomci zfanatizovaných příslušníků dělnických mas, které v naší zemi udělaly v únoru 1948 na dlouhá desetileté pořádek. Byl tu takový klid a pořádek, až se rozhodlo 250 000 tisíc našich spoluobčanů emigrovat. Ti, kteří to nestihli a nejevili příliš nadšení pro komunistické pořádky, přišli o majetek i veškerá občanská práva. Jiní byli zbaveni toho nejcennější – svého života.

Andrej Babiš zaseVáclava Klause označil za největší polistopadové zlo s dovětkem, že by se nám měl bývalý prezident omluvit. Vyjádřením obou pánů nejsem nijak překvapen. Jimi prezentovaná nepolitická politika (představoval si ji tak nějak i její hlavní propagátor Václav Havel?) dráždí ty nejnižší lidské pudy. Ve svých voličích se snaží od začátku všemi možnými i nemožnými prostředky živit závist a nenávist. Dobře tuší, že jejich voličský elektorát nepatří k nejpřemýšlívějším a tohle mu naprosto stačí. Trochu emocí okořeněných nesplnitelnými sliby (dáme všem práci apod.) a mají vyhráno.

Podobné nesmysly mohou lahodit uším opravdu jen oné pouliční lůze. Normální člověk musí taková velkohubá prohlášení odmítnout, protože vždy platilo a platit bude, že svádět vše špatné na jednoho jediného člověka je morálně nízké a veskrze hloupé.

Škoda, že většina voličů Babiše a Okamury nikdy nečetla Orwella. Možná by si v souvislosti s jejich nenávistými a hloupými projevy vzpomněli na „dvě minuty nenávisti“, které popisuje Orwell ve svém stěžejním díle 1984.

Ale zdaleka nejde jen o Klause. Vinni jsou přece všichni polistopadoví politici. Když to říkají Babiš a Okamura, tak to tak musí být...a kdo o tom pochybuje, je nepřítel státu...vzhůru ke světlým zítřkům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: eportal.parlamentnilisty.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…