Josef Provazník: Jednu hlavu saně jste usekli, ale ještě osm jich zbývá

15.10.2016 12:07

Oni si jako vašnostové z ODS myslí, že když mi odstřihli JK z té své "tajné" facebookové diskuze, že tím vše skončilo? Kdepak, hošánci, na Provazníka jste všichni krátcí. Jednu hlavu saně jste usekli, ale ještě osm jich zbývá. A navíc je pravda taková, že jste odstranili hlavu, jež nemluvila.

Josef Provazník: Jednu hlavu saně jste usekli, ale ještě osm jich zbývá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nové logo ODS

Každý chce být jako Palata či Tabery

Krysy jsou všude. Týká se to rovněž "utajené" facebookové diskuze ODS. Její účastnici si berou uniklé informace příliš osobně. Oni nechápu, že každý druholigový novinář se chce vyšvihnout do superligy a stát se známým jako Luboš Palata, Erik Tabery, Jan Macháček nebo Martin Fendrych. Každý, kdo má nutkání psát, chce být vlivný a uznávaný jako výše jmenovaní pánové.

Jenže když chybí znalosti gramatiky, talent, píle, vytrvalost, sebekázeň, kreativita a soudnost, musí se na to jít tak nějak od lesa. Jako se dostali na výsluní pánové Carl Bernstein a Bob Woodward díky aféře Watergate, také potulný pisálek Provazník ve své mnohdy až dětské naivitě a nezdravé ambicioznosti snil o tom, že mu jeho rozvrzané pero zajistí nesmrtelnost.

Dlouhá léta snil svůj marný sen, až přesně na den jeho sedmatřicátých narozenin dostal email od jakéhosi anonyma. Po jeho otevření se v jeho očích objevil záblesk naděje a on zavětřil závan lepších zítřků. Jakýsi dobrodinec mu poslal několik zajímavých informací z "utajené" facebookové diskuze členů ODS. Měli jste vidět Provazníkův blažený úsměv!

Smrt na mučidlech Komančů

I řekl si, proč si ten anonymní zdroj vybral zrovna mě? Co jsem já proti Palatovi či Taberymu? Jak je mé pero nuzné a roztřepené proti jejich drahým a luxusním nástrojům moci, díky kterým ovlivňují dění v České republice více než mnozí politici? Já, obyčejný nosič vody a dělník pole, mohu konečně vzlétnout k nebesům a dotknout se hvězd.

Bůh žije a ne, že ne! Budu tedy (pozor, přecházím do "ich formy) využívat svého zdroje (jehož pár dnech doplnily další dva) a začnu se věnovat dění uvnitř ODS. Mohu psát o informacích z kuchyně ODS, ke kterým mají přístup jen zasvěcenci nejužšího kruhu. A tak jsem si vyhrnul rukávy své čistě vyprané košile a dal se do práce. Zatím se zdá, že se dobrá věc podařila a mé renomé se zvyšuje.

Čtenáři mi posílají děkovné dopisy a četné zdravice dostávám přímo od členské základny ODS. Pravda, někteří mi přejí smrt na mučidlech indiánského kmene Komančů, ale jiní mi naopak téměř lichotí, když mi píšou, že by mě chtěli potkat. Dodávají potom sice, že by mě chtěli potkat, aby mi nabančili, ale to nevadí. Já si ze všeho beru jen to dobré.

Tohle hošánci prostě podcenili

Ale dost jalových řečí. V dalším dílu nekonečného seriálu "Z kuchyně ODS" dnes čtenářům nabízím anketu, ve které se měli členové ODS vyjadřovat k uzavírání koalic s ANO. Ve chvíli, když jsem se k anketě lstivě a nečestně dostal, hlasovalo v ní 64 lidí. Proti koalicím s ANO se vyjádřilo plných 43 z nich. To hovoří samo o sobě a potvrzuje to tak mé teze z předchozího článku.

Vedení ODS si bohužel vůbec předem nezjistilo, jak se členská základna k případným koalicím s ANO staví. To je dost amatérské a může to straně vážně uškodit. Z oněch 64 hlasujících se bezpodmínečně pozitivně nevyjádřil ani jeden člověk. Jak asi tento vnitrostranický feedback vedení strany vyhodnotí? Podle toho, co vím, patrně se nestane nic a ODS si bude koalicemi s ANO dál špinit svoji již tak pošramocenou pověst.

Ke svým výše zmiňovaném textu jsem se podivoval, proč si před volbami vedení strany neotestovalo, jaký na toto téma má členská základna a voliči názor? "Proč? Proč? Proč?," melodramaticky zvolal rozrušený šéfredaktor serveru ePortál.cz a pojal jej odvážný nápad. "Co kdybych vstoupil do strany a pokusil se ji jako rytíř don Quijote de la Mancha očistit od všech temných sil?,"

Skutečně požádá Josef Provazník o členství v ODS? Nebo tak již učinil a nyní jen čeká, jak vše dopadne? Nebo jde jen o nejapný žert? Více se dozvíte v pondělním pokračování, kdy bude mimo jiné publikován jeden závažný dokument...

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …