Josef Provazník: Méně aktivistické horlivosti a více soudnosti, taktu a rozumu

05.08.2017 19:04

Nějak se to tak vždycky sejde, že za určitou menšinu vždy hovoří ti největší idioti. Lhostejno, jestli jde o Romy, muslimy nebo komunitu LGBT.

Josef Provazník: Méně aktivistické horlivosti a více soudnosti, taktu a rozumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod hrdosti gayů a leseb Prague Pride. Účastnili se i zástupci velvyslanectví USA nebo primátorka Adriana Krnáčová

Loni prohlašoval jeden z organizátorů Prague Pride, že registrované partnerství homosexuály v podstatě uráží a jediné důstojné řešení je pro ně uznat manželství.

Teď zase další militantní homosexuál od organizátorů Prague Pride na idnes.cz hlásá, že nechce „jen“ toleranci, ale respekt. Jak to myslí? Vážně si chce vynutit respekt většinové společnosti založený na odlišné sexualitě svých soukmenovců? Já právě myslel, že homosexuálové chtějí, abychom je podle toho, co dělají doma v ložnici, vůbec neposuzovali.

Současný mediální mainstream odvádí menšinám medvědí službu. Dávání prostoru takovým militantním názorům a označovaní kritiků za „homofoby“ jen veřejnost proti menšinám (nejenom LGBT) popudí ještě víc. Oni to naši pokrokoví novináři myslí samozřejmě dobře, ale dopadne to jako vždycky. Chtělo by to méně aktivistické horlivosti a více soudnosti, taktu a rozumu.

Josef Provazník

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…