Karel Světnička: Generální ředitel České televize Petr Dvořák zavřený za korupci?

30.09.2013 10:33

Dělá asi vše pro to, aby nebyl. Lze jeho jednání označit za korupční? Alespoň tak by šlo vnímat jeho jednání právním náhledem některých vrcholových státních zástupců. „Šikovnými vhodnými“ postupy si své miliony zajistí.

Karel Světnička: Generální ředitel České televize Petr Dvořák zavřený za korupci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Od vyhlášení předčasných voleb lze vše ve veřejnoprávním sdělovacím prostředku považovat na volební kampaň. Litera zákona o volbách hovoří jasně. Těsně před volbami zaručuje prostor všem zúčastněným politickým stranám. Jenže co mimo tento prostor? Tak Česká televize vybírá účelově prezentace a informování pouze o některých vybraných politických stranách. Mohli jsme už vidět skoro hodinové tiskové konference ODS, ČSSD, Top 09 a SPOZ. Vedle těchto živých přenosů byly z nich sestřihy i v cyklicky se opakujících zpravodajských relacích. Ostatní politické subjekty, soutěžící dle Ústavy v „rovném politickém boji“, mají nejspíš zase smůlu. Sem tam drobná zmínka může být záplatou k naplnění zákonných požadavků zákona o České televizi, kde je v § 2 odstavci 2: „Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání jsou zejména:

a) poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“.

Snadně by šel odvodit osobní zisk z této „péče“. Podle zákona o ČT se co 2 roky cyklicky volí třetina členů Rady České televize. Ta rozhoduje o bytí či nebytí konkrétní osoby ve funkci generálního ředitele. Stejně tak rozhoduje i o jeho odměnách. Celkově lze za funkční období získat mnoho miliónů. Proč tedy nevyvinout „patřičnou péči“ ve prospěch vybraných stran? Průzkumy ukazují, kdo by mohl projít do Sněmovny a tak mít možnost „vděčně“ volit vhodné členy této Rady. SPOZ sice nemá nic jistého, už se ukazuje, co jsou zač, ale na druhé straně je výhodné mít podporu i u mocnáře na Hradě. Že ředitel Dvořák opomenul komunisty? Těch je přece v uvedených preferovaných stranách víc než dost i po 20 letech. A ty pravověrné v KSČM dostatečně uspokojí „vhodně negativními zprávami“, aby jim tak třeba umožnil postupný návrat k moci.

Jestliže Dvořák dává prostor jen některým, jednoznačně to lze považovat za korupci. „Milé mnou vybrané politické strany“ - já vám dám prostor navíc a vy mi pak budete volit pro mě výhodné členy Rady ČT. Ušetříte si miliony za reklamu a já získám milionky za vaši podporu, když budu mít své odměny".

Státní zastupitelství se ale, myslím, šetření vyhnou. I ony potřebují prezentovat své, mnohdy hodně podivné, zásahy a úkony. Není lepší možnost, než manipulacemi pomocí České televize, obhajovat své nesmyslnosti a mafiánství – jak nedávno zaznělo i v soudním rozhodnutí.

Co třeba mnohamiliónové nezákonnosti generálského důchodce Miroslava Štěpána od hasičů či jeho klonu hasiče Františka Vavery? Trestní oznámení mnou podané Dr. Bradáčové se nejen nešetří, ale dokonce jeden z aktérů má být - asi za mlčení – povýšen na generála. A tak by se daly brát příklady další a další...

Dalo by se sice ozvat Radě ČT, ale než se ta rozhoupe, tak bude dávno po volbách – třeba účelově manipulovaných možná korupčním jednáním generálního ředitele České televize Petra Dvořáka.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…