Karol Hrádela: Nejsme u lovců mamutů, ale v EU

10.03.2021 14:37

I já zastávám stanovisko, že lidský život je nejdůležitější, a pokud není prokázáno vážnější ohrožení, že se musí využít všechny možnosti k jeho ochraně.

Karol Hrádela: Nejsme u lovců mamutů, ale v EU
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Když by se vždy čekalo na výsledky odborných studií, než se něco zavede do praxe, tak jsme v době lovců mamutů uvažujících a zkoumajících, jak nejlépe a nejbezpečněji ulovit mamuta, přestože jim děti umírají hlady. Chyběly by totiž studie.

Možná by šlo i říci, že nejsme u lovců mamutů, ale v EU, jejíž orgány čekají, až je někdo požádá o certifikaci vakcín či řešení jiných způsobů ochrany zdraví občanů EU, místo, aby zjišťovaly z vlastní iniciativy a z úřední povinnosti, zde neexistuje něco, co by mohlo zachránit životy jejich občanů a požádat případného vlastníka prostředků ochrany o pomoc a nečekat, zda on sám požádá o certifikaci či cokoliv jiného, co by chránilo životy lidí.

Cílem Unie je přece podporovat mír, své hodnoty a blahobyt svých obyvatel. Unie má přeci institucionální rámec, jehož cílem je podporovat její hodnoty, sledovat její cíle, sloužit jejím zájmům, zájmům jejích občanů a zájmům členských států, jakož i zajišťovat soudržnost, účinnost a kontinuitu jejích politik a činností. Možná však neplatí, že základní cíl úsilí EU je neustálé zlepšování životních a pracovních podmínek svých národů, že již neplatí, že každý má právo na život, které musí orgány EU chránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…