Kateřina Amiourová: M. Vildová o exekucích - Dopis prezidentovi

31.12.2014 18:51

Nejeden náš přátel někoho pohřbil kvůli exekucím, takto hovoří Pavel Ovčáček: Většina právníků, co se v posledních letech pomnožili jak supi, jsou potencionální a fakticky nezaměstnatelní lidé, kteří mimo celospolečenských škod nedělají žádnou práci.

Kateřina Amiourová: M. Vildová o exekucích - Dopis prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční projev Miloše Zemana

V této kolegialite se drži - od parlamentu přes soudy, exekutory, právníky, oddlužovače, vymahače. To je lidí, že? A s rodinami, své velmi nadstandardní příjmy mají z postižených, důchodců, invalidů, nesvéprávných a jejich opatrovníků. Moc se nenadřou, exekučni soudy probíhají mezi 4 očima, tzv. ,,dlužníky,, nikdo nehájí. Později na trestní oznámení neodpovídají, dobrý nápad, pak to nepřísluší řešit ani nadnárodnímu soudu. když to naše nezajímá a múže to být nejen exekuce, ale i zabití a vražda. Zlaté časy pro bezcharakterní lidi. Západní demokracie se to prý jmenuje, abychom ještě nevzpomínali nostelgicky na východní diktaturu.A já bych dodala - kolik asi advokátů se šáblo s exekutorem za zašantroenou exekuovanou nemovitost jako v případě mého kamaráda Pepy! Připomínám, že v prosinci ministryně Válková a parlament shodili se stolu projednávání teritoriality. Blíže v druhém linkovaném článku. Michaela Vildová píše panu prezidentovi: Odpověď budu bedlivě sledovat a dodatečně ji doplním.

Michaela Vildová:

Vážený pane prezidente,

Váš poslední projev se mi líbil a rozhodně nejsem sama. Ale musím přiznat, že již delší dobu pročítám Vaše projevy s rostoucí netrpělivostí: stále čekám, že vyjádříte svůj názor na problematiku exekucí a excesů kolem nich. Nelze popřít, že zacházejí o mnoho dál, než byl kdysi původní a jistě správný záměr a že se týkají obrovského množství lidí, kteří jsou průběhem exekuce často existenčně likvidováni. Mohu jako takto postižená potvrdit, že oproti tomu, co tvrdí media, si jen naprosté minimum lidí půjčuje na dovolenou, nebo na drahé dárky...

Valná většina občanů je nucena se zadlužit, pokud jim odpadne jeden příjem, a to ať již díky propuštění z práce, nemoci, nebo dokonce úmrtí toho, kdo se s nimi podílel na rodinném rozpočtu. Zadlužují se kvůli: nájmu, nedoplatkům za předražené energie, lékům, pomůckám pro děti do školy, a co je děsivé, mnoho starých lidí se zadluží kvůli nákladům za pohřeb životního partnera, když před tím utratili své úspory za jídlo, nájem, nebo zdravotní pomůcky. Zkoušejí si půjčit jen málo, které by byli schopni splácet, ale malé sumy jim banka nepůjčí, a žádosti o větší zamítne, takže se obrátí na nebankovní sektor a dostanou se do soukolí lichvy.
Jsme přece všichni rovnoprávní občané tohoto státu a proto spoléháme na Vás, svého prezidenta a na Váš smysl pro sociální spravedlnost, prosím uvažte, kolik z nás je exekutory zcela zničeno... Kolik občanů přišlo o vše, o rodinu, domov, přátele, zdraví a někteří dokonce o život...dovoláváme se Vaší podpory a přešetření jednotlivých případů, ale hlavně zákona, který by výrazně omezil pravomoci exekutorů, změny zákona o oddlužení, které by mělo být přístupně i pro lidi nemajetné, pokud se dostali do situace, kdy nemají prostředky na jakékoli splátky pro insolvenční správce.

Odvoláváme se k pravomoci Vašeho postavení a chceme Vás poprosit, jako občané této země, abyste zastavil likvidaci tisíců lidí, kteří mnohdy dluží několik desetikorun za pokuty a po několika letech byli postaveni před exekuci, která jde o desetiticíců protože narostla o tzv náklady exekutorů, jsou i případy exekucí pro nulové dluhy, kde exekutor chce po povinném jen své náklady, vzrostlé na obrovské sumy. Znovu Vás prosíme, abyste se na tyto otázky informoval nejen od "nezávislých " znalců z řad soudců a exekutoru, ale také od nás, občanů, které tento systém zabijí...

Přeji Vám za sebe i ostatní vše dobré do novém roce mnoho zdraví a úspěchu a věřím, že se nám pokusíte porozumět a pomoci.

Děkuji za Vaši trpělivost a za vše, co v této věci podniknete.

Mgr. Michaela Vildová

související článek: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/exekuce-zrcadlo-spolecnosti a: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/exekuceexekutori-navrh-noveho-zakona-komentare 

Ještě zcela důvěrná rada z Facebooku: Dobrý den, říkala jsem si že se podělím o tento čerstvý kvítek mého duševna   stručně zvaný strategie přežití při exekuci.

Protože si exekutoři pořídili dost dobré vyhledávací databáze a navíc mají pod palcem kde koho, kdo má jakýkoli vztah k majetku a bydlišti občanů je nutné to předvídat a snažit se tomu přizpůsobit svůj postoj. Hlavně pokud budete uvažovat zcela prakticky a můžete uchránit alespoň věci na kterých Vám záleží. Objasněte si celou situaci v plné parádě: i když splácíte jakkoli velké sumy, není pravděpodobné, že byste se kdy z exekuce vymanili, protože zmetci ji vždy navýší další a další náklady.

Jedno z možných řešení je zcela rezignovat na splácení, ukrýt cennější předměty, ke kterým máte citový vztah a zbytek jim pohodit, s tím, že levný nábytek se dá sehnat za málo, nebo za odvoz. Najděte si možnost výdělku a chraňte si vydělané peníze. Nechte za práci platit na ruku, nebo složenkou. Plaťte především nájem a inkaso, ať nezůstanete bez bydlení, nedávejte exe tak vysoké splátky, abyste museli být hlady.

Pokud Vám dojdou potraviny, mějte náhradní plán, kde je sehnat. Já prodávám svoje výtvarné výrobky, někdo chodí uklízet, jiní venčí psy, roznášejí letáky atd. Volte kratší brigády hůř se dohledává příjem. Pozor na hrabivce jsou i takoví, kteří zneužijí Vaší situace a za práci Vám nezaplatí.

Jídlo by Vám měli dát na Charitě, v Azyláku s tím dělají obstrukce a chtějí to zaplatit. Sociálku jsem vyzmizíkovala zcela, tam se domůžete jakékoli pomoci nejhůř, i když hodně průrazné povahy toho možná jednorázově dosáhnou. Sociálka by Vám měla ze zákona dát tisícovku, jako pomoc v hmotné nouzi, ale je velmi těžké to z nich vykopat, uchylují se k ponižování a urážkám. a po několika hodinách vysvětlování odchází člověk často s nepořízenou.

Pokud je na to doba, dá se paběrkovat na poli ( v brázdách zůstávají drobnější brambory o které už nikdo nestojí, totéž kukuřice, špenát, řepa, ovoce atd). Kupříkladu špenát z kopřiv se dá trhat od jara do podzimu a na zimu si můžete hodně potravin zamrazit ( tedy pokud Vám neodvezou ledničku,že). Myslím to zcela vážně pokud si dokážete vypracovat dostatečně účinnou strategii jak přežít, podaří se Vám to.

Strategii přežití je jen nutné občas upravit k měnící se situaci. Buďte v předstihu a nenechte se překvapit.

Ale nejdůležitější je postoj, mě pomáhá vzdor, houževnatost, tvrdost, a upřímně asi i nenávist....Navíc i příklady lidí, kteří přežili i situace o mnoho těžší, nezbláznili se, nezabili a nakonec se domohli slušnějšího života.

Dobrý den, četl jsem to, no nejsou to špatné rady ale jak si poradíte, když vam zaměstnavatel o kterého se hlasíte o práci, řekne, že vyplácí jedině na účet? A ten jak víme rádi blokují. Nijak, sháníte bezradně dále. A s tím vybíráním posledních brambor na polích,,,, vyfasoval jsem si policisty, majitel mne z okny zmerčil. Bylo už po sklizni, myslel jsem, že by mu to nemuselo vadit. Ale vadilo, musel jsem mu to odevzdat. Nikdy ani na procházkách nevíte komu vstoupíte na pozemek, to v tomhle divnostátě má za následek velké dopady. Stačí když si zkrátíte cestu do lesa. Policisté se jen usmáli a mávli rukou. Naštěstí, žádný zápis. Bojuji za zákaz blokování účtu, již, dle zákona je zaměstnanému dlužníkovi strháváno přímo ze mzdové účtárny a posíláno. A zbytek je vyplácen na účet. Jenže ti hajzlové maji povoleno jízdu na plno, tak jedou na všech frontách, přijdete do banky a co vám řeknou? To už víte. Mám kamaráda, který pracuje na 4 hodiny, má problémy jako já s páteří. Za 4250 korun a něco ještě dobírá od socky. Jsem čekatelem, u tohoto zaměstnavatele, jsou ale beznadějně narváni. Co myslíte? Jaký je častý důvod k odchodu? EXEKUCE!!!!! Jen proto, že vyplácejí jen na účet. Ach ty naše zákony ... určite namítnete, že tato částka je nezabavitelná, to je, ale exekutor může účet blokovat a nevybírat, pokud někdo ještě má peníze na dojíždění a odpracuje další měsíc, částka se nakumuluje na již zabavitelnou a je konec.

Reportáž ze Žlutic, kde zrušili praktickou školu a seniorům tam při setkáváních pečou laskominy kluci z výchovňáku. Město, kde je každá šestá domácnost předlužená a každý pátý člověk je na úřadu práce. Přesto se ve Žluticích snaží, aby se tam dalo žít...  http://denikreferendum.cz/clanek/19405-zlutice-se-snazi-ale-exekutory-samy-zrusit-nemohou

Poslední vynález Tejce a Okamury - limit padesáti tisíc na prodej nemovitosti: http://zpravy.idnes.cz/za-maly-dluh-uz-vam-exekutor-nezabavi-byt-ci-dum-navrhuji-poslanci-1cy-/domaci.aspx?c=A141229_131300_domaci_kop#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box 

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

12:26 Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

Denní glosa Jana Žambocha