Kristýna Světlíková: Kolik ještě zbývá víry?

28.12.2013 17:34

Můj text nemusí každý chápat jen jako věty a otázky k politickému světu, ale i k obyčejnému životu. Vždyť žít chce také pořádnou dávku víry a hlavně odvahy.

Kristýna Světlíková: Kolik ještě zbývá víry?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Kolik má člověk víry? Zbývá mi ještě nějaká? Má cenu se ještě o něco snažit? Předvolební sliby plné lží, taková je realita. Hon za penězi je hold silnější nežli čest, bohužel. Nezměním to ani já, ani nikdo jiný, smiřte se už s tím. A vůbec, neděláme si to tak trochu sami? Volíme opravdu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí? Dokážeme se někdy jako národ spojit? Zůstalo nám alespoň toto? Pevně věřím, že ano.

Světu něco dát je hrozně těžké, je těžké se o něco snažit, když to stejně nikoho nezajímá, ale hlavně, že každý chce změnu a je nespokojený. Když pak přijde někdo, kdo je ochotný pro změnu něco udělat, tak se mu nevěří a jeho slova, věty, fráze se pouze podkopávají a udusávají. Potápí se Česká republika a my s ní ke dnu? Je zapotřebí připravit záchranné lodě? Je to poněkud předčasné anebo již absolutně zbytečné?

Jsme ve světě známí i jinak než jako alkoholici a zloději? Mám věřit, že bude líp? Jen věřit nestačí, pro změnu se musí něco udělat.

Můj text nemusí každý chápat jen jako věty a otázky k politickému světu, ale i k obyčejnému životu. Vždyť žít chce také pořádnou dávku víry a hlavně odvahy. Pokud někdy usednu do lavice v Poslanecké sněmovně, tak Vám slibuji, že si zachovám čest, charakter, víru a odvahu. Protože člověk má nejvíce víry, pouze tehdy, když je na pokraji sil. Oui, c'est la vie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kristýna Světlíková - profil

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…