Ladislav Kašuka: Sankce, sankce a zase jenom sankce

17.07.2014 13:20

USA a EU vyhlašují pořád nové a nové sankce proti Ruské federaci, a proto se ptám: Sankce za co, za to, že se Rusko pořád přímo nezapojilo do ukrajinského konfliktu, nebo za to, že poskytuje na svém území humanitární pomoc již půl milionu ukrajinských uprchlíků?!

Ladislav Kašuka: Sankce, sankce a zase jenom sankce
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Nebo to jsou sankce za to, že Rusko chce, aby Ukrajina platila za plyn?! Ve skutečnosti jsou to sankce za úspěch, trest za to, že ekonomických partnerů a spojenců Ruska každý den přibývá a Rusko prosperuje a sílí, kdežto USA je na pokraji krachu a některé státy EU k němu nemají daleko.

Tyto sankce nejsou ničím jiným než trestem za suverenitu a nezávislost, jsou obyčejnou závistí těch, kteří umí prosperovat ne společně s druhými, jako to dělá Rusko, ale pouze na úkor ožebračování svých menších a slabších partnerů.

Je čas, aby občané EU a USA pochopili zrůdnost a hloupost politiky, kterou provozují jejich vůdci a řekli DOST. Je načase říci, že my nechceme nikoho blokovat a zadržovat volný obchod, my chceme mír a prosperitu, my chceme volně obchodovat s každým, s kým nám to vynese oboustranný prospěch a pokud Vy chcete něco jiného, my nechceme Vás, takže raději odejděte sami.

Pokud chcete konfrontaci, oblékněte si uniformy, vezměte zbraně a běžte válčit, my Vám v tom ale pomáhat nebudeme a pokud snad v této nesmyslné, hrabivostí a lakomstvím vyvolané válce padnete, nebudete nám chybět a nebudeme Vás oplakávat. Místo toho povedeme své země tak, aby z výsledků naší práce měl prospěch každý slušný a poctivý člověk.

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…